Η υποτονική ζήτηση δεν υποστηρίζει το τεχνικό ράλι
Η υποτονική ζήτηση δεν υποστηρίζει το τεχνικό ράλι

Η υποτονική ζήτηση δεν υποστηρίζει το τεχνικό ράλι

A- A+
Η έκθεση πωλήσεων και εξαγωγών αµερικανικού βάµβακος απέδειξε αυτό που σηµειώνεται συνεχώς από τους αναλυτές, πως η ζήτηση στη φυσική αγορά είναι τουλάχιστον αναιµική.

Νέα Υόρκη

Η έκθεση ανακοίνωσε ρεκόρ ακυρώσεων (175.800 δέµατα) και φυσικά το χρηµατιστήριο γύρισε πτωτικά από τα πρόσφατα υψηλά του, 88 σεντς. Όποιο ράλι και να σηµειωθεί θα είναι δύσκολο να κρατηθεί χωρίς κάποια υποστήριξη από πλευράς ζήτησης. Βρισκόµαστε σε µια περίοδο, όπου η πλειονότητα των εµπορευµάτων ξεφουσκώνει. Η απόφαση της Κίνας να άρει τους περιορισµούς λόγω Covid δεν έχουν θετικό αντίκτυπο στο βαµβάκι.

Ελληνική αγορά

Οι τελευταίες δύο εβδοµάδες είναι επικεντρωµένες κυρίως στα φιξαρίσµατα τιµών συσπόρου και εκκοκκισµένου. Αρκετοί παραγωγοί αντιλήφθηκαν την πρόσφατη ευκαιρία του χρηµατιστηρίου και παρότι η ισοτιµία δολαρίου ευρώ δεν µας βοήθησε αποφάσισαν να κλείσουν τιµές. Στο τοµέα του εκκοκκισµένου, ως γνωστό, η ζήτηση είναι αδύναµη ενώ παράλληλα τρέχουν προβλήµατα σε φορτώσεις στην Αίγυπτο και τελευταία στο Πακιστάν. Η δραστηριότητα λογικά θε επιστρέψει µετά τις πρώτες µέρες του Ιανουαρίου, οπότε και θα φανούν οι διαθέσεις των γειτονικών µας κλωστηρίων.


Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter