ICAC: Επεκτείνεται το παγκόσμιο εμπόριο βαμβακιού
ICAC: Επεκτείνεται το παγκόσμιο εμπόριο βαμβακιού

ICAC: Επεκτείνεται το παγκόσμιο εμπόριο βαμβακιού

A- A+
Το παγκόσμιο εμπόριο βαμβακιού αναμένεται να αυξηθεί κατά 2% κατά την περίοδο 2019/20, φθάνοντας τα 9,4 εκατομμύρια τόνους.

Σύμφωνα με την ICAC η Κίνα θα πρέπει να παραμείνει ο κορυφαίος εισαγωγέας στον κόσμο σε 1,8 εκατομμύρια τόνους, αν και ο αριθμός αυτός θα αντιπροσωπεύει ετήσια πτώση 14%.

Η παραγωγή αναμένεται να μειωθεί σε μερικές μεγάλες χώρες παραγωγής, με την Τουρκία να αναθεωρείται προς τα κάτω σε 815.000 τόνους και το Πακιστάν σε 1.35 εκατομμύρια τόνους. Ως αποτέλεσμα, οι εισαγωγές θα αυξηθούν και στις δύο χώρες σε 818.000 τόνους και 967.000 τόνους, αντίστοιχα.

Η Λατινική Αμερική θα πρέπει να καλύψει κάποια από αυτή την πρόσθετη ζήτηση. Η παραγωγή της Βραζιλίας αναμένεται να παραμείνει υψηλή στα 2,76 εκατομμύρια τόνους και οι εξαγωγές αναμένεται να αυξηθούν κατά 19% σε 1,7 εκατομμύρια τόνους. Η Αργεντινή αναμένεται επίσης να αυξήσει την παραγωγή της σε 358.000 τόνους, σημειώνοντας κέρδη 39%, ενώ οι εισαγωγές αναμένεται να αυξηθούν κατά 57% σε 186.000 τόνους.

Κατά τις τρέχουσες εκτιμήσεις της παραγωγής και της κατανάλωσης, οι τιμές του βαμβακιού θα πρέπει να επιφέρουν μέτρια κέρδη μέχρι το τέλος της σεζόν. Η τρέχουσα πρόβλεψη των τιμών της Γραμματείας για το μέσο τέλος του τέλους του δείκτη Cotlook A αναθεωρήθηκε σε 80 σεντ ανά λίβρα

Πηγή: NeaPaseges.gr


Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter