Ισορροπεί το βαμβάκι στα 65 σεντς ανά λίμπρα
Ισορροπεί το βαμβάκι στα 65 σεντς ανά λίμπρα

Ισορροπεί το βαμβάκι στα 65 σεντς ανά λίμπρα

A- A+
Οι τιµές δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τα 65 σεντς, χωρίς παράλληλα να καταγράφουν κάποια σηµαντική διόρθωση. Αναλυτές για πρώτη φορά άρχισαν να χαρακτηρίζουν την αγορά βάµβακος ως υπερ-αγορασµένη λόγω των διαρκών κερδοσκοπικών τοποθετήσεων στο σύνολο των εµπορευµάτων

Γιάννης Παπαδογιάννης


Ο διαχωρισµός από τη φυσική αγορά εξακολουθεί να υφίσταται και αυτό αποτυπώνεται στην πίεση του πριµ (βάση) επί των χρηµατιστηριακών τιµών για τη νέα σοδειά. Αφού το χρηµατιστήριο κρατιέται, βιώνουµε µια διαρκή πίεση στη φυσική αγορά µέσω της πιεζόµενης βάσης.

Πάνω στη χρηµατιστηριακή άνοδο είχαµε περαιτέρω κλεισίµατα τιµών ανοιχτών συµβολαίων από πλευράς εκκοκκιστών. Το άσχηµο είναι πως οι προπωλήσεις µας φέτος είναι λιγότερες και δεν µπορούµε να επωφεληθούµε σε µεγάλο βαθµό την ανοδική πορεία του χρηµατιστηρίου. Αναφορικά µε νέες προπωλήσεις, οι διαπραγµατεύσεις προχωρούν µόνο όταν προσφέρουµε στα ίδια επίπεδα µε τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘20, δηλαδή χωρίς κάποιο πριµ. Τέλος, να σηµειωθεί ότι το δολάριο εξακολουθεί να αποτελεί εµπόδιο στην ανταγωνιστικότητα των τιµών µας, µειώνοντας την τελική τιµή που λαµβάνουµε σε ευρώ.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter