Ισορροπία άνω των 60 σεντς
Ισορροπία άνω των 60 σεντς

Ισορροπία άνω των 60 σεντς

A- A+
Φαίνεται πως το νέο εύρος ισορροπίας για το βαµβάκι κυµαίνεται µεταξύ 60-62 σεντς ανά λίµπα, µε τα 60 σεντς να αποτελούν ισχυρό σηµείο αντίστασης.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Οι συνεδριάσεις της εβδοµάδας λίγο τελικά επηρεάστηκαν από τα δρώµενα στο πετρέλαιο, ίσως διότι προεξοφλήθηκε ότι είναι κάτι παροδικό. Παράλληλα το δολάριο δυνάµωσε και εν µέρει αυτό πίεσε τα χρηµατιστήρια εµπορευµάτων. Οι σοδειές του βόρειου ηµισφαιρίου δείχνουν πολύ καλές και χωρίς µέχρι στιγµής σηµαντικά προβλήµατα. Παράλληλα, κατόπιν της χρηµατιστηριακής ανόδου τα κλωστήρια έκαναν πίσω µέχρι να εδραιωθούν τα νέα επίπεδα τιµών.

Ελάχιστες ήταν οι νέες πωλήσεις στη διάρκεια της εβδοµάδας, δεδοµένου ότι οι κλώστες προτίµησαν να περιµένουν να εδραιωθούν τα νέα επίπεδα τιµών και µετά να προβούν σε νέες αγορές. Στις προσφορές µας εξακολουθούµε να επιµένουµε στα 5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ‘19, αλλά η πλειονότητα των αγοραστών δεν ακολουθεί. Σηµειωτέον ότι κυκλοφορούν σε χαµηλότερες τιµές βραζιλιάνικα βαµβάκια ελαφρώς καλύτερης ποιότητας, ιδιαίτερα κατόπιν κάποιων ακυρώσεων συµβολαίων από πλευράς Κίνας τις προηγούµενες εβδοµάδες.


*Αναλυτής εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter