Ισορροπία στα υψηλά για το βαμβάκι
Ισορροπία στα υψηλά για το βαμβάκι

Ισορροπία στα υψηλά για το βαμβάκι

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης

Κατόπιν της μικρής διόρθωσης τα κλωστήρια άρχισαν να φιξάρουν τις τιμές ανοιχτών συμβολαίων, γεγονός το οποίο προκαλεί, για τεχνικούς λόγους, αγορά χρηματιστηριακών συμβολαίων.

Παράλληλα, οι πωλήσεις της σοδειάς των ΗΠΑ εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά για πολλοστή εβδομάδα. Ένας βασικός λόγος των υψηλών πωλήσεων αποτελεί η μεγάλη έκπτωση τιμής που υπολογίζεται εξαιτίας του φετινού ποιοτικού προβλήματος στο Τέξας (χαμηλό μικρονέρ). Οι κλώστες προτιμούν να «αγοράσουν» την υψηλή έκπτωση, καθώς το χρηματιστήριο βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Η ελληνική αγορά

Τα κλωστήρια αρχίζουν να «χωνεύουν» τα νέα επίπεδα τιμών έστω κι αν οι πρόσφατες αγορές τους αφορούν καλύψεις άμεσων αναγκών. Αρκετές φορές οι αγοραστές θυσιάζουν το κομμάτι της ποιότητας, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν όσο το δυνατόν ποιο ανταγωνιστική τιμή.

Ως αποτέλεσμα, σημειώθηκαν νέες πωλήσεις στα επίπεδα των 85 σεντς ανά λίμπρα χωρίς να αφορούν τις καλές ποιότητες. Από τη νέα εβδομάδα θα δούμε και τους εμπορικούς οίκους πως θα αντιδράσουν αφού αποτιμήσουν τη νέα αμερικάνικη έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάμβακος.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter