Ισχυρή η ζήτηση για άμεσες φορτώσεις στο βαμβάκι
Ισχυρή η ζήτηση για άμεσες φορτώσεις στο βαμβάκι

Ισχυρή η ζήτηση για άμεσες φορτώσεις στο βαμβάκι

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης

Για δεύτερη συνεχόµενη εβδοµάδα οι χρηµατιστηριακές τιµές κινούνται εντός του στενού εύρους των 68-69 σεντς ανά λίµπρα, αδυνατώντας να λάβουν µια σαφή κατεύθυνση.

Οι περισσότεροι αναλυτές ανέµεναν την αγορά να δοκιµάσει πρώτα λίγο χαµηλότερα επίπεδα και µετά να αντιδράσει. Είναι γεγονός πως η ζήτηση στη φυσική αγορά, ιδιαίτερα για τις άµεσες φορτώσεις, είναι έντονη κι αυτό στηρίζει τις τιµές των περισσότερων σοδειών. Την ίδια στιγµή το δολάριο ενισχύεται, γεγονός το οποίο βελτιώνει τις ελληνικές τιµές.

Ελληνικη Αγορα

Το πρώτο κύµα βροχοπτώσεων βιώνει η καλλιέργεια σε άσχηµο χρονικά σηµείο. Κατά τη διάρκεια της περασµένης εβδοµάδας έβρεξε σχεδόν σε όλες τις βαµβακοπεριοχές, όµως εφόσον βελτιωθεί ο καιρός λογικά η ζηµιά θα είναι περιορισµένη. Αναφορικά µε πωλήσεις βάµβακος, η ΕΑΣ Μεσολογγίου σε διαγωνισµό πούλησε στα 76,60 σεντς ανά λίµπρα τα πρώτα βαµβάκια, ενώ φαίνεται πως δραστηριοποιούνται οι Αιγύπτιοι έµποροι µε τιµές που κυµαίνονται στα 80-82 σεντς ανά λίµπρα παραδοτέο στο λιµάνι της Αλεξάνδρειας.Γιάννης Παπαδογιάννης

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter