Ισχυρή αντίσταση στα 80 σεντς ανά λίµπρα
Ισχυρή αντίσταση στα 80 σεντς ανά λίµπρα

Ισχυρή αντίσταση στα 80 σεντς ανά λίµπρα

A- A+
Το βαµβάκι σηµείωσε µια µικρή διόρθωση, η οποία οφειλόταν στο γενικότερο «γύρισµα» σε πολλά χρηµατιστήρια (αξιών και εµπορευµάτων), στην άνοδο του δολαρίου και στις ρευστοποιήσεις κερδοσκόπων

Γιάννης Παπαδογιάννης


Φάνηκε όµως πως στα 80 σεντς ανά λίµπρα υπάρχει πολύ δυνατή αντίσταση και η αγορά δύσκολα θα χάσει αυτά τα επίπεδα. Από πλευράς τεχνικής ανάλυσης το βαµβάκι θεωρείται υπερ-αγορασµένο, καθώς ανεβαίνει επί σειρά µηνών. Από την άλλη µεριά όµως η παγκόσµια ανοδική πορεία των χρηµατιστηρίων συνολικά, για πολλούς πλέον φούσκα, δεν θα αφήσει το βαµβάκι σε χαµηλά επίπεδα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Το χρηµατιστήριο διόρθωσε λίγο, εντούτοις οι εκκοκκιστές προσπαθούν να κρατήσουν τις τιµές στα ίδια επίπεδα µε πριν τη διόρθωση. Ως αποτέλεσµα δεν σηµειώνονται πολλές δουλειές παρά µόνο όταν οι κλώστες βρίσκονται σε ανάγκη. Τα αποθέµατα δεν είναι και τόσα πολλά, εποµένως δεν υπάρχει ιδιαίτερο άγχος για τους πωλητές να ρευστοποιήσουν τη θέση τους. Αναφορικά µε τη νέα σοδειά, έχουν γίνει κάποιες πρώτες δουλειές σε επίπεδα γύρω από τα 2,5-3 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ’21.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter