Ισχυρό δολάριο και πίεση στα εµπορεύµατα ρίχνουν το βαµβάκι
Ισχυρό δολάριο και πίεση στα εµπορεύµατα ρίχνουν το βαµβάκι

Ισχυρό δολάριο και πίεση στα εµπορεύµατα ρίχνουν το βαµβάκι

A- A+
Η διαρκής άνοδος του δολαρίου σε συνδυασµό µε τη γενικότερη πτώση της πλειονότητας των χρηµατιστηρίων εµπορευµάτων έφερε την περαιτέρω πτώση στο βαµβάκι.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Παράλληλα εντείνονται οι ανησυχίες όσον αφορά τη ζήτηση στο τελικό βαµβακερό προϊόν καθώς πολλές χώρες στην Ευρώπη δεν µπορούν να ελαφρύνουν τα περιοριστικά µέτρα καραντίνας (άνοιγµα αγορών κτλ), καθώς το τρίτο κύµα της πανδηµίας είναι ακόµα ισχυρό. Θετικό στοιχείο παραµένει η σταθερή παρουσία της κινεζικής αγοράς µε συνεχιζόµενες ζητήσεις ίνας ή και βαµβακερού νήµατος.

Το µόνο θετικό στοιχείο τις τελευταίες εβδοµάδες είναι η ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, που µετριάζει κάπως τη χρηµατιστηριακή πίεση των τιµών, αλλά δεν ισοφαρίζει τη «χασούρα». Μέσα στην Κατά τη διάρκεια της εβδοµάδας συζητήθηκε πάρα πολύ η δυσµενής κατάσταση της τουρκικής οικονοµίας και οι επιπλοκές που µπορεί να φέρει στις εξαγωγές. Τις τελευταίες µέρες η ζήτηση από την Τουρκία έχει µειωθεί αρκετά. Πάντως, η πτώση του χρηµατιστηρίου για την ώρα δεν έχει προκαλέσει κάποια αξιόλογη άνοδο στο αποκαλούµενο πριµ για τα ανοιχτά συµβόλαια νέας σοδειάς.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter