Κερδίζει έδαφος για τα 65 σεντς το χρηματιστήριο βάμβακος
Κερδίζει έδαφος για τα 65 σεντς το χρηματιστήριο βάμβακος

Κερδίζει έδαφος για τα 65 σεντς το χρηματιστήριο βάμβακος

A- A+
Το περιεχόμενο του άρθρου δεν είναι διαθέσιμο στη γλώσσα που έχετε επιλέξει και ως εκ τούτου το εμφανίζουμε στην αυθεντική του εκδοχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Google Translate για να το μεταφράσετε.
Συναπτές ανοδικές συνεδριάσεις επέτρεψαν κέρδη στα συµβόλαια βάµβακος ∆εκεµβρίου, λίγο κάτω από το υψηλό τετραµήνου που επετεύχθη τον Ιούλιο.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Σε αυτό το θετικό µοµέντουµ για το χρηµατιστήριο βάµβακος συνέβαλε κυρίως η επίµονη ξηρασία στο Τέξας, όσο οι αγορές πλέον του 1 δισ. σε βαµβάκι από την Κίνα και το φθηνό δολάριο συνεχίζουν να υποστηρίζουν το προϊόν το οποίο θέλει να δοκιµάσει τα 65 σεντς. Ωστόσο, όπως σηµειώνουν αναλυτές, εύρος τιµών άνω των 65 σεντς είναι πολύ «ακριβό» προς το παρόν για τα δεδοµένα της φυσικής αγοράς, αφού οι προοπτικές ζήτησης δεν είναι πολύ θετικές.

Ελληνικη Αγορα

Πλησιάζοντας προς την παύση πωλήσεων του Αυγούστου η ελληνική αγορά ενισχύει το στοιχείο της υποτονικότητας που τη διέκρινε το προηγούµενο διάστηµα. Σε αυτή την περίοδο, εν τω µεταξύ η βραζιλιάνικη σοδειά φαντάζει άλλωστε περισσότερο ελκυστική στις αγορές της Άπω Ανατολής και της γειτονικής Τουρκίας, µε τις προσφορές των ελληνικών οίκων να βρίσκονται περίπου 2 σεντς πάνω από τις αντίστοιχες της Βραζιλίας. Πάντως, πλησιάζοντας το φθινόπωρο η αγορά αναµένεται να δραστηριοποιηθεί εκ νέου, τόσο από την πλευρά των εµπόρων όσο και από τους παραγωγούς.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter