KERDOS: Βαμβάκι

KERDOS: Βαμβάκι

A- A+

Συνεχίσθηκε και κατά την τελευταία εβδομάδα, η άνοδος της τιμής του βαμβακιού στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, φθάνοντας και τα 83 σεντς ανά λίμπρα, για τον μήνα Μάρτιο.

Δεδομένου ότι αυτή είναι η υψηλότερη τιμή έτους, εκφράζονται επιφυλάξεις σχετικά με τη διάρκεια αυτής της ανόδου, η οποία σε αυτή τη φάση δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από τα fundamentals. Ως εκ τούτου τηρείται στάση αναμονής, με την προσδοκία, μήπως την ερχόμενη εβδομάδα ξεκαθαρίσει κάπως το «τοπίο».

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πλέον μεγάλες ποσότητες αδιάθετες, δεν εκδηλώνεται και ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται σημαντικές συναλλαγές.

Λίγες ήταν οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και αφορούσαν καλής ποιότητας βαμβάκια, που πουλήθηκαν στην Τουρκία, στην τιμή των 80 σεντς ανά λίμπρα.

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τη νέα σπορά, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι εφέτος θα σπαρούν λιγότερες εκτάσεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ προβληματισμό προκαλεί και η συζήτηση που πραγματοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη νέα ΚΑΠ.

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter