KERDOS: Κορυφώνεται η συγκομιδή

KERDOS: Κορυφώνεται η συγκομιδή

A- A+

Κορυφώνεται η συγκομιδή σύσπορου βαμβακιού σε ολόκληρη τη χώρα. Οι τιμές στις οποίες παραλαμβάνουν τα εκκοκκιστήρια διαμορφώνονται υπό τις προσδοκίες των παραγωγών και συγκεκριμένα στα 40 λεπτά το κιλό, δεδομένου ότι οι τιμές για το έτοιμο προϊόν στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης καταγράφουν περαιτέρω μείωση και διαμορφώνονται περί τα 70 σεντς ανά λίμπρα, για τον μήνα Δεκέμβριο.

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε η δημοσιοποίηση της τελευταίας έκθεσης του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, η οποία αναφέρει αυξημένα αποθέματα σε βαμβάκι. Ως εκ τούτου, αναλυτές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να σημειωθεί και νέα πτώση.

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα του σύσπορου βαμβακιού, αυτή διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή. Οπου δεν έχει βρέξει, η ποιότητα είναι πολύ καλή, ενώ στις περιοχές που σημειώθηκαν βροχοπτώσεις η ποιότητα είναι υποβαθμισμένη.

Εκτιμάται, μάλιστα, ότι η εσοδεία θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με την αναμενόμενη και θα διαμορφωθεί περί τους 250 χιλ. τόνους εκκοκκισμένου προϊόντος.

Τις τελευταίες ημέρες πωλήθηκαν κάποιες ποσότητες - συνολικά εκτιμώνται στους 60 με 65 χιλ. τόνους -, σε τιμές περί τα 73,5 σεντς η λίμπρα.

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter