KERDOS: Σε πτώση οι τιμές

KERDOS: Σε πτώση οι τιμές

A- A+

Δεν πραγματοποιήθηκαν αγορές την τελευταία εβδομάδα σε εκείνη του ελληνικού βαμβακιού, καθώς δεν εκδηλώνεται ζήτηση. Η τιμή του προϊόντος στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης καταγράφει συνεχή μείωση το τελευταίο δεκαήμερο, γεγονός που έχει «παγώσει» την αγορά.

Θετικά αποτιμάται η χθεσινή ανακοίνωση των εξαγωγών από το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, οι οποίες για πρώτη φορά μετά από καιρό ήταν ανοδικές.

Οι τιμές πάντως σε διεθνές επίπεδο κινούνται πτωτικά, ακολουθώντας την πορεία του χρηματιστηρίου. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι αυτή η εξέλιξη τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, ίσως να είναι θετική για την Ελλάδα, γιατί θα αποτρέψει παραγωγούς άλλων χωρών από το να σπείρουν βαμβάκι, στρέφοντάς τους σε άλλα πιο επικερδή προϊόντα.

Σε ό,τι αφορά τη νέα σεζόν, προβλήματα αρχίζουν να αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ως προς την αγορά των εφοδίων τους, καθώς από εφέτος θα πρέπει να τα πληρώνουν με την αγορά τους και όχι με την συγκομιδή, όπως συνηθιζόταν.

Εν τω μεταξύ, πληθώρα λαθών διαπιστώνονται στις καταγραφές που πραγματοποίησαν οι Ενώσεις, με αποτέλεσμα αρκετοί παραγωγοί - που δικαιούνταν - να μη λαμβάνουν την συνδεδεμένη επιδότηση.

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter