KERDOS: Σε πτωτική τροχιά οι τιμές

KERDOS: Σε πτωτική τροχιά οι τιμές

A- A+

Προς το τέλος της βαίνει σιγά - σιγά η εκκοκκιστική περίοδος και όπως αναφέρουν οι εκκοκκιστές οι ποσότητες δεν είναι πολύ μειωμένες σε σχέση με πέρυσι και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν περί τους 200 χιλ. τόνους εκκοκκισμένου βαμβακιού.

Στο μεταξύ, μετά την ιστορική άνοδο που κατέγραψε το προηγούμενο διάστημα η τιμή του προϊόντος στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρίσκεται σε συνεχή πτωτική πορεία, με αποτέλεσμα πλέον η τιμή για τα συμβόλαια Μαρτίου να διαμορφώνεται στα 1,11 δολ. η λίμπρα.

Λόγω της συγκεχυμένης κατάστασης που επικρατεί σε επίπεδο τιμών, οι Τούρκοι δεν πραγματοποιούν αγορές τις τελευταίες ημέρες, ενώ μικρές ποσότητες αγοράσθηκαν από την Αίγυπτο. Ζήτηση επίσης εκδηλώνεται από μεγάλες ξένες εταιρείες και κάποια ελληνικά κλωστήρια.

Επισημαίνεται ότι παραμένουν τα προβλήματα με κάποια εκκοκκιστήρια - ενώσεις, που αρνούνται να εκτελέσουν συμβόλαια στις χαμηλότερες τιμές που είχαν κλείσει το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί συνολικά η φήμη και η αξιοπιστία των Ελλήνων εκκοκκιστών.

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter