KERDOS: Ζήτηση από Τουρκία

KERDOS: Ζήτηση από Τουρκία

A- A+

Μεγάλη περαιτέρω άνοδο σημείωσε τις τελευταίες ημέρες η τιμή του βαμβακιού στα διεθνή χρηματιστήρια και κυρίως της Ν. Υόρκης. Το γεγονός αυτό αφενός οδήγησε στην απόσυρση των εμπόρων από την αγορά και αφετέρου στην ενίσχυση της ζήτησης από πλευράς Τούρκων, οι οποίοι φοβούνται τη συνέχιση του «ράλι», τη στιγμή που δεν έχουν καθόλου αποθέματα στα κλωστήριά τους.

Μάλιστα, η ζήτηση αυτή εκδηλώνεται, παρά το γεγονός ότι οι τιμές στο ελληνικό βαμβάκι είναι αυξημένες κατά 8-9 σεντς η λίμπρα, από τις τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων μηνός Δεκεμβρίου του χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης. Αυτήν τη στιγμή το ελληνικό βαμβάκι πωλείται άνω των 2,20 δολ. το κιλό, από 2,10 δολ. το κιλό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, το επόμενο διάστημα αναμένεται να αρχίσει η πτώση των τιμών, καθώς θα ξεκινήσει η συγκομιδή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, στη χώρα μας, την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή, οπότε και θα οριστικοποιηθούν οι τιμές του συσπόρου, οι οποίες σε κάθε περίπτωση, αναμένεται ότι θα είναι μακράν οι υψηλότερες των τελευταίων ετών.

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter