Κολεξιόν με βαμβάκι από τη Ροδόπη

Κολεξιόν με βαμβάκι από τη Ροδόπη

A- A+
Ένα από τα ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν τα ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ είναι το TCBL. Το TCBL είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και στοχεύει να μετασχηματίσει τη βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης, καθώς και να επαναφέρει την παραγωγική της διαδικασία στην Ευρώπη. Επιχειρήσεις, εργαστήρια, σχεδιαστές, και άνθρωποι του κλάδου από όλη την Ευρώπη,  δουλεύουν πάνω σε projects ολόκληρο το χρόνο, και βρίσκονται κάθε Ιούνιο, για παρουσίαση, συζήτηση και ανάλυση αποτελεσμάτων, αλλά και θέσπιση νέων στόχων. 
Το 2016 η συνάντηση έγινε στο Huddersfield της Αγγλίας, όπου τα ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ έδωσαν μία παρουσίαση για τη δράση τους και το ελληνικό βαμβάκι γενικότερα.
Φέτος, η συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα στις 20 και 21 Ιουνίου, με κύριο θέμα την βιωσιμότητα στην παραγωγή και την κατανάλωση, κάτι το οποίο υποστηρίζουμε και προωθούμε σαν ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ τα τελευταία 3 χρόνια.
Εκεί παρουσιάστηκε η κολεξιόν της Ioanna Kourbela, με νήμα από την Varvaressos SA, και βαμβάκι των ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΩΝ από το πρόγραμμα της Fimermax CSF. 
 
Τα μπλουζάκια που παρουσιάστηκαν, προέρχονται από βαμβάκι παραγωγών της Ροδόπης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα CSF που τρέχουμε με την Bayer! Σύντομα θα είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter