Κοροναϊός «χτύπησε» την αγορά βάµβακος
Κοροναϊός «χτύπησε» την αγορά βάµβακος

Κοροναϊός «χτύπησε» την αγορά βάµβακος

A- A+
Μέσα στην εβδοµάδα σηµειώθηκε ένα γύρισµα της αγοράς και σπάσιµο προς τα κάτω της πρώτης στήριξης των 70 σεντς ανά λίµπρα.

Γιάννης Παπαδογιάννης:

Αρκετοί απέδωσαν την αρνητική διάθεση των αγορών και στην έξαρση του κοροναϊού, δεδοµένου ότι και στο παρελθόν επιδηµίες έχουν επηρεάσει αρνητικά τον τοµέα του διεθνούς εµπορίου. Πάνω στη διόρθωση όµως αρκετά κλωστήρια βρήκαν ευκαιρία να κλείσουν τιµές των ανοιχτών τους συµβολαίων, προκαλώντας για τεχνικούς λόγους την ανοδική αντίδραση του χρηµατιστηρίου. Τελικά οι τιµές Μαρτίου επέστρεψαν πάνω από τα 70 σεντς, αναµένοντας φρέσκα νέα.

Η χρηµατιστηριακή διόρθωση έδωσε τη δυνατότητα για νέες πωλήσεις ανοιχτών συµβολαίων σε εµπορικούς οίκους, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους έπρεπε να αγοράσουν.  Από πλευράς Τουρκίας είναι λίγο πιο ήρεµα τα πράγµατα σε σχέση µε τις προηγούµενες εβδοµάδες. Παράλληλα, η χρηµατιστηριακή µεταβλητότητα έδωσε τη δυνατότητα για καλά φιξαρίσµατα τιµών σε παλαιότερα ανοιχτά συµβόλαια µε τιµή βάσει Μαρτίου. Γενικότερα,  οι τιµές του ελληνικού βάµβακος χαρακτηρίζονται ως ακριβές σε σχέση µε ανταγωνιστικές σοδειές, µε αποτέλεσµα να βγαίνουν δουλειές µόνο όταν υπάρχει πραγµατική ανάγκη κάλυψης.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter