Κρατιέται το βαµβάκι παρά την πτωτική έκθεση του USDA
Κρατιέται το βαµβάκι παρά την πτωτική έκθεση του USDA

Κρατιέται το βαµβάκι παρά την πτωτική έκθεση του USDA

A- A+
Το περιεχόμενο του άρθρου δεν είναι διαθέσιμο στη γλώσσα που έχετε επιλέξει και ως εκ τούτου το εμφανίζουμε στην αυθεντική του εκδοχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Google Translate για να το μεταφράσετε.

Η πρόσφατη έκθεση προσφοράς/ζήτησης βάµβακος του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας USDA χαρακτηρίστηκε ως πτωτική για τις τιµές, καθώς ενώ οι αναλυτές περίµεναν µείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ κατόπιν των παλαιότερων τυφώνων, τελικά ανακοινώθηκε µικρή αύξηση. Αυτό άσκησε πίεση στις χρηµατιστηριακές τιµές, οι οποίες όµως βρήκαν στήριξη στα θετικά νέα για το εµβόλιο κατά του κορωνοϊού. 

Γιάννης Παπαδογιάννης


Στις επόµενες συνεδριάσεις θα έχει πολύ ενδιαφέρον η αντίδραση της αγοράς στο ρολάρισµα ή ρευστοποίηση θέσεων προθεσµιακών συµβολαίων ∆εκεµβρίου ‘20, τα οποία και οδεύουν στη λήξη τους.

Σηµειώθηκαν κάποιες µικρές πωλήσεις προς το Πακιστάν για χαµηλές ποιότητες σε επίπεδα µεταξύ των 65 µε 67 σεντς ανά λίµπρα. Παράλληλα, η τουρκική αγορά είναι ακόµα υποτονική για τα δεδοµένα της, ενώ από πλευράς Άπω Ανατολής ζητούν λευκά βαµβάκια µε καλά χαρακτηριστικά πληρώνοντας καλές τιµές περί τα 73 σεντς ανά λίµπρα, αλλά δυστυχώς φέτος τα λευκά βαµβάκια στη σοδειά µας δεν είναι και τόσα πολλά. Φαίνεται πως λογικά θα πιάσουµε τους 300.000 τόνους εκκοκκισµένο, εκ των οποίων µέχρι στιγµής εκτιµάται ότι είναι πουληµένα περίπου τα µισά.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter