Λεπτές ισορροπίες στην αγορά βαμβακιού

Λεπτές ισορροπίες στην αγορά βαμβακιού

A- A+

Σημάδια αδυναμίας δείχνει η αγορά, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή θεμελιώδη στοιχεία για να στηρίξουν την πρόσφατη άνοδο. Οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν πως σύντομα η αγορά θα διορθώσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα δούμε σημαντική πτώση των τιμών.

Εν τω μεταξύ, το δολάριο έχει ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα, γεγονός το οποίο πιέζει συνήθως τα εμπορεύματα. Ενθαρρυντικά νέα, όσον αφορά τις πωλήσεις και τις εξαγωγές αμερικανικής σοδειάς, προέκυψαν από την πρόσφατη έκθεση του USDA. Οι αγορές της Τουρκίας και άλλων χωρών της ¶πω Ανατολής τόνωσαν τα νούμερα των εξαγωγών, αλλά η απουσία της Κίνας δεν πέρασε απαρατήρητη.

Στην ελληνική αγορά, λιγοστοί εμπορικοί οίκοι συνέχισαν τις επιλεκτικές τους αγορές τους, με σκοπό να πουλήσουν την ελληνική σοδειά στην Κίνα και γενικότερα στην ¶πω Ανατολή. Σημειώθηκαν νέες δουλειές στα επίπεδα των 87,50-88,50 σεντς ανά λίμπρα ανάλογα ποιότητας, ενώ θετικό για τους εκκοκκιστές είναι το γεγονός ότι το δολάριο ισχυροποιήθηκε έναντι του ευρώ. Η τουρκική και αιγυπτιακή αγορά είναι πιο ήσυχες με τους αγοραστές και τους κλώστες να επικεντρώνονται στις εκτελέσεις παλιότερων συμβολαίων. Πλέον μπαίνουμε σε ρυθμούς Χριστουγεννιάτικων εορτών και παραδοσιακά δεν υπάρχει έντονη δραστηριότητα στην αγορά.

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter