Λιγότερα των εκτιµήσεων τα στρέµµατα µε βαµβάκι στις ΗΠΑ
Λιγότερα των εκτιµήσεων τα στρέµµατα µε βαµβάκι στις ΗΠΑ

Λιγότερα των εκτιµήσεων τα στρέµµατα µε βαµβάκι στις ΗΠΑ

A- A+
Το αµερικανικό υπουργείο γεωργίας ανακοίνωσε σε έκθεση του για τη νέα σοδειά λιγότερες εκτάσεις µε βαµβάκι από τις αναµενόµενες κι αυτό ενίσχυσε τη χρηµατιστηριακή αγορά.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Συγκεκριµένα από πέρυσι έχουµε µείωση στρεµµάτων κατά 11%, ενώ σε σχέση µε τις αρχικές εκτιµήσεις 9% κάτω. Ως αποτέλεσµα οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘20 πλησίασαν τα 63 σεντς, επίπεδα που είχαν να πιάσουν από τον Νοέµβριο ‘19. Από την άλλη µεριά υπάρχει ένα φρένο στην αγορά λόγω κορωνοϊού. Τα κλωστήρια δεν επέστρεψαν στην παλιά τους κατανάλωση και τα µηνύµατα από τη φυσική αγορά εξακολουθούν να εµπνέουν ανησυχία.  

Η άνοδος του χρηµατιστηρίου φυσικά και τονώνει το ηθικό της αγοράς και διευκολύνει τις νέες, έστω λιγοστές, προπωλήσεις της νέας σοδειάς. Το πριµ επί του χρηµατιστηρίου κυµαίνεται στα 2 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘20 και µε τις τιµές κοντά στα 63 σεντς ανά λίµπρα έχουν αρχίσει κάποιες σκέψεις για φιξάρισµα τιµών. Είναι ευδιάκριτο πως η φυσική αγορά δεν συµβαδίζει ανάλογα µε τη θετική πορεία του χρηµατιστηρίου και αρκετοί φοβούνται τη διόρθωση. Αναφορικά µε την πορεία της καλλιέργειας φαίνεται να είµαστε δύο εβδοµάδες όψιµοι.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter