Μετά τη σύντοµη πτώση δοκιµάζει ξανά τα υψηλά του
Μετά τη σύντοµη πτώση δοκιµάζει ξανά τα υψηλά του

Μετά τη σύντοµη πτώση δοκιµάζει ξανά τα υψηλά του

A- A+
Το χρηµατιστήριο σηµείωσε µια πτωτική συνεδρίαση, η οποία οφειλόταν σε γενικευµένη πτώση σε όλα τα χρηµατιστήρια (αξιών και εµπορευµάτων).

Γιάννης Παπαδογιάννης


Κατόπιν ανακάµπτει και φαίνεται να θέλει να σπάσει την αντίσταση των 90 σεντς. Οι συνολικές πωλήσεις αµερικανικής σοδειάς µέχρι στιγµής πάνε πολύ καλά, ενώ η Κίνα φαίνεται πως θα χρειαστεί περισσότερα βαµβάκια. εν τω µεταξύ είµαστε σε εποχή που µπορεί να προκύψουν καιρικά προβλήµατα σε σηµαντικές χώρες παραγωγής και φυσικά αυτό στηρίζει τις τιµές. Όλοι αυτοί οι παράγοντες και η γενικευµένη άνοδος των εµπορευµάτων δίνουν γερές βάσεις στο βαµβάκι.

Οι προπωλήσεις της νέας σοδειάς έχουν παγώσει, δεδοµένου ότι το αποκαλούµενο πριµ (βάση) επί των χρηµατιστηριακών τιµών βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ παράλληλα ήδη έχουν πουληθεί αρκετά βαµβάκια. Η βάση των 5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘21 κυκλοφορεί στην αγορά και φαίνεται να είναι το πάνω όριο στην τιµή που µπορούν να πληρώσουν διστακτικά οι αγοραστές σήµερα. Λίγο πριν τη χρηµατιστηριακή διόρθωση υπήρξαν και αρκετά κλεισίµατα τιµών σύσπορου από πλευράς παραγωγών σε τιµές γύρω από τα 54 µε 55 λεπτά το κιλό.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter