Μπήκε µε το δεξί το βαµβάκι στη νέα χρονιά
Μπήκε µε το δεξί το βαµβάκι στη νέα χρονιά

Μπήκε µε το δεξί το βαµβάκι στη νέα χρονιά

A- A+
Υπό την άνοδο όλων σχεδόν των χρηµατιστηρίων (αξιών και εµπορευµάτων) και την παράλληλη πίεση του δολαρίου, το βαµβάκι έσπασε ανοδικά τα 80 σεντς.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Μάλιστα δείχνει µια σχετική άνεση στο να δοκιµάσει ακόµα υψηλότερα επίπεδα. Στη φυσική αγορά, ενώ θα περιµέναµε πάγωµα πράξεων από τα κλωστήρια, σηµειώνονται σε παγκόσµιο επίπεδο πωλήσεις κυρίως όµως για σοδειές που έχουν βάλει νερό στο κρασί τους όσον αφορά το πριµ επί του χρηµατιστηρίου. Το µοτίβο της πακετοποιηµένης κίνησης όλων των χρηµατιστηρίων µαζί διατηρείται κι εκτός απροόπτου δεν φαίνεται να αλλάζει. 

Η αγορά µας είναι κάπως ανακατεµένη, καθώς η χρηµατιστηριακή άνοδος έχει µπερδέψει αγοραστές και πωλητές. Σηµειώνονται µεν κάποιες πωλήσεις, αλλά αφορούν µικρές ποσότητες και κοντινές φορτώσεις για κλώστες που έχουν άµεση ανάγκη από ίνα. Αυτές οι πωλήσεις όµως είναι αρκετές ώστε να κρατήσουν την αποκαλούµενη βάση (πριµ) επί του χρηµατιστηρίου υψηλά. Παράλληλα το δολάριο εξακολουθεί να είναι αδύναµο κι αυτό µειώνει το περιθώριο διαπραγµάτευσης από πλευράς εκκοκκιστών.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter