Νέα υψηλά στο βαµβάκι για τις τιµές συµβολαίων Μαρτίου
Νέα υψηλά στο βαµβάκι για τις τιµές συµβολαίων Μαρτίου

Νέα υψηλά στο βαµβάκι για τις τιµές συµβολαίων Μαρτίου

A- A+
Η ζήτηση στη φυσική αγορά εξακολουθεί να είναι δυνατή, όπως επίσης και η ολοένα αυξανόµενη επιστροφή των καταναλωτών προς τα προϊόντα από φυσικές ίνες.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Nέα Υόρκη

Παράλληλα οι κερδοσκόποι επιµένουν να επενδύουν πάνω στο σενάριο του παγκόσµιου πληθωρισµού και ως αποτέλεσµα το χρηµατιστήριο βάµβακος ενισχύεται. Συγκεκριµένα οι τιµές Μαρτίου σηµείωσαν νέο υψηλό στα 118,50 σεντς ανά λίµπρα µε βοήθεια και από τη µείωση των ποσοτήτων προς εξαγωγή από την Ινδία, η οποία φαίνεται να αναθεωρεί τη φετινή παραγόµενη ποσότητα χαµηλότερα.

Ελληνική αγορά

Η πτώση του πριµ επί των τιµών χρηµατιστηρίου είναι πλέον γεγονός. Όσο ανεβαίνει και το χρηµατιστήριο, είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρηθούν οι βάσεις στα ίδια επίπεδα µε το προηγούµενο διάστηµα. Μην ξεχνάµε πως η σοδειά µας από τον Σεπτέµβριο απολαµβάνει ένα έξτρα πριµ εκτέλεσης (φόρτωσης) συµβολαίων λόγω των τεράστιων δυσκολιών παγκοσµίως στις µεταφορές. Αναφορικά µε τα µεταβροχικά βαµβάκια οι αγοραστές βρίσκονται περί των 2-3 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές Μαρτίου, όταν οι πωλητές θέλουν 4-5 σεντς ανά λίµπρα.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter