NEUROPUBLIC και GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ παρουσιάζουν το gaiasense στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
NEUROPUBLIC και GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ παρουσιάζουν το gaiasense στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

NEUROPUBLIC και GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ παρουσιάζουν το gaiasense στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

A- A+
Το 4ο Global Food Forum που διοργάνωσε η ευρωπαϊκή δεξαμενή σκέψης (think tank) Farm Europe πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων του αγροδιατροφικού τομέα της Ε.Ε. και φορέων χάραξης πολιτικής για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Το 4ο Global Food Forum που διοργάνωσε η ευρωπαϊκή δεξαμενή σκέψης (think tank) Farm Europe πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων του αγροδιατροφικού τομέα της Ε.Ε. και φορέων χάραξης πολιτικής για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο Πρόεδρος της NEUROPUBLIC Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος ήταν ένας από τους ομιλητές της θεματικής σύσκεψης εργασίας «Καινοτομία και γεωργία: Μία ουσιαστική απάντηση στην ανάγκη για βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα» και παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense συμβάλλει στην οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα της ελληνικής γεωργίας, αναφερόμενος στα σημαντικά ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί κατά την εφαρμογή του στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο κ. Χατζηπαπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της ανάπτυξης μιας εθνικής υποδομής ευφυούς γεωργίας, η οποία θα επιτρέψει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και ακρίβειας σε όλους τους Έλληνες παραγωγούς – ακόμη και στους μικροκαλλιεργητές – αλλά και στις οργανώσεις τους. Ταυτόχρονα ανέδειξε τη σπουδαιότητα της υποδομής για την αποτελεσματική εφαρμογή και παρακολούθηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Έλλη Τσιφόρου, στο πλαίσιο της σύσκεψης «Τομέας Οίνου της Ε.Ε.: Ένα πλεονέκτημα για την Ε.Ε. και τις αγροτικές της περιοχές» παρουσίασε τη συμβολή της ευφυούς γεωργίας στην οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα του τομέα oινοπαραγωγής της Ε.Ε, μέσα από την εμπειρία της εφαρμογής του gaiasense στα πιλοτικά προγράμματα ευφυούς γεωργίας στο σταφύλι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Τσιφόρου, το μοντέλο «Ευφυής Γεωργία ως (συμβουλευτική) Υπηρεσία» (Smart Farming as Α Service) μέσω του οποίου το είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες του gaiasense, συνέβαλε στον εκδημοκρατισμό της ψηφιοποίησης της γεωργίας στην Ελλάδα και όχι μόνο, καθώς ο παραγωγός έχει πρόσβαση σε αυτές μέσω μιας χαμηλού κόστους συνδρομής χωρίς να απαιτεί καμία επένδυση από την πλευρά του παραγωγού.

Πηγή: gaiasense.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter