¶νοδος με δυναμική από το Σικάγο

¶νοδος με δυναμική από το Σικάγο

A- A+

Το χρηµατιστήριο βάµβακος έλαβε δυναµική από την άνοδο στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, από την άνοδο στα δηµητριακά. Η ζήτηση για ίνα έχει µειωθεί τις τελευταίες δύο εβδοµάδες κι αυτό αποτυπώνεται στις εβδοµαδιαίες πωλήσεις εξαγωγές αµερικανικού προϊόντος. Εν τω µεταξύ στην Κίνα υπάρχουν πολλά αποθέµατα, ενώ το γουάν έχει υποχωρήσει έναντι του δολαρίου µειώνοντας την ανταγωνιστικότητα των εισαγόµενων σοδειών.

Οι αναλυτές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στη διαφορά τιµών µεταξύ των συµβολαίων Ιουλίου και ∆εκεµβρίου 2014. Η διαφορά από τα 10 σεντς ανά λίµπρα έχει µειωθεί στα 9 σεντς και αρκετοί πιστεύουν ότι η µείωση θα συνεχιστεί και τους επόµενους µήνες.

Ελληνική αγορά

Λιγοστές πωλήσεις της φετινής σοδειάς σηµειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδοµάδας. Οι τιµές παραµένουν στα 93-95 σεντς ανά λίµπρα ανάλογα ποιότητας και µόνο οι κλώστες που έχουν άµεση ανάγκη για βαµβάκι τις ακολουθήσουν. Βέβαια τα αποθέµατα είναι λιγοστά, εποµένως έστω και µε αργούς ρυθµούς οι εκκοκκιστές καταφέρνουν να πιάνουν αυτά τα επίπεδα. Η ισοτιµία ευρώ/δολαρίου εξακολουθεί να µη βοηθάει τις τιµές µας να φανούν ανταγωνιστικές. Για προϊόν νέας σοδειάς, οι εµπορικοί οίκοι βρίσκονται στα 5 σεντς/λίµπρα (ανοιχτές τιµές) πάνω από τις τιµές ∆εκέµβρη, ενώ οι εκκοκκιστές έχοντας πουλήσει σε αυτά τα επίπεδα προσπαθούν να πιάσουν τα 6 σεντς πάνω από τον ∆εκέµβρη 2014.

Παπαδογιάννης Γιάννης

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter