Ο καύσωνας στο Τέξας κρατάει το χρηµατιστήριο βάµβακος ψηλά
Ο καύσωνας στο Τέξας κρατάει το χρηµατιστήριο βάµβακος ψηλά

Ο καύσωνας στο Τέξας κρατάει το χρηµατιστήριο βάµβακος ψηλά

A- A+
Οι συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στο Τέξας προκαλούν ανησυχίες όσον αφορά την αµερικανική παραγωγή και επακόλουθα τη διάθεση ποσοτήτων προς εξαγωγή.

Γιάννης Παπαδογιάννης


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Πάνω σε αυτά τα νέα και την ανοδική κίνηση των χρηµατιστηρίων στις προηγούµενες εβδοµάδες το βαµβάκι σηµείωσε ένα ανοδικό σερί πλησιάζοντας για τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου ‘23 τα 88 σεντς ανά λίµπρα. ∆εν έχει έρθει όµως η αντίστοιχη υποστήριξη από τη φυσική αγορά και αντιθέτως βλέπουµε τις αµερικανικές εξαγωγές να κινούνται σε µέτρια επίπεδα, µε αρκετές ακυρώσεις από την Τουρκία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Οι πωλήσεις της φετινής σοδειάς έχουν κολλήσει και οι προπωλήσεις της νέας σοδειάς είναι σε ιστορικά χαµηλά επίπεδα. Η ζήτηση παγκοσµίως είναι αδύναµη, αλλά ιδιαίτερα για τη σοδειά µας είναι προβληµατική. Τα τουρκικά κλωστήρια έχουν πολλά και φτηνά στοκ, ενώ φαίνεται πως η κλωστοϋφαντουργία δεν έχει ακόµα ορθοποδήσει µετά τον καταστροφικό σεισµό. Εφόσον το χρηµατιστήριο κρατηθεί ψηλά είναι πολύ πιθανό να δούµε πίεση στην αποκαλούµενη βάση (πριµ) επί του χρηµατιστηρίου.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter