Ο βαμβακόσπορος μας στο δρόμο προς το εξωτερικό
Ο βαμβακόσπορος μας στο δρόμο προς το εξωτερικό

Ο βαμβακόσπορος μας στο δρόμο προς το εξωτερικό

A- A+
Φέτος υπάρχει πρόβλημα πώλησης του βαμβακόσπορου.

Τέλειωσε σήμερα 24 Οκτωβρίου 2019 η φόρτωση καραβιού με βαμβακόσπορο μας. Είναι το πρώτο καράβι για τη σαιζόν 2019/20 και φεύγει από το λιμάνι του Πόρτο-Λάγους για το εξωτερικό.

Ο βαμβακόσπορος είναι το δεύτερο προϊόν που παράγουν τα εκκοκκιστήρια μετά το εκκοκκισμένο βαμβάκι. Αποτελεί το 50% περίπου του βάρους του σύσπορου βαμβακιού και για να διατηρηθεί στα εκκοκκιστήρια πρέπει να έχει χαμηλή υγρασία, ειδάλλως υποβαθμίζεται πολύ η ποιότητα του και δεν μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο από μερικές ημέρες. Η επιχείρηση μας διαθέτει ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα ξήρανσης και διατήρησης του και έτσι μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα του ολόκληρο το χρόνο.

Ένα μικρό μέρος της ελληνικής παραγωγής πωλείται στα ελληνικά σπορελαιουργεία. Το μεγαλύτερο μέρος εξάγεται. Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια εξάγουν το σύνολο της παραγωγής τους.

Φέτος ο βαμβακόσπορος είναι το "προβληματικό" κομμάτι της  βαμβακοπαραγωγής στην Ελλάδα. Η χώρα μας μπήκε στη νέα σαιζόν με αποθέματα από πέρυσι και ταυτόχρονα έχουμε μια μεγάλη παραγωγή αυτή τη χρονιά, χωρίς να υπάρξει αντίστοιχη αύξηση του μεγέθους της αγοράς. Αυτό οδηγεί αφενός στην κατακόρυφη πτώση της τιμής του βαμβακοσπόρου και αφετέρου στο να στοκάρεται το προϊόν στις αποθήκες των εκκοκκιστηρίων.

 Μόνο όποιος έχει καλή ποιότητα θα μπορέσει να εξάγει.

Gallery

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter