Ορόσημο για τους αναλυτές τα 86 σεντς

Ορόσημο για τους αναλυτές τα 86 σεντς

A- A+

Η πρόσφατη αµερικανική έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάµβακος χαρακτηρίστηκε ως πτωτική για την αγορά, χωρίς όµως να φέρει τα ανάλογα αποτελέσµατα. Η κινεζική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1 εκατοµµύριο δέµατα, αυξάνοντας επακόλουθα τα τελικά αποθέµατα.

Οι τιµές µειώθηκαν µόνο για λίγο, καθώς η ζήτηση από την Κίνα για αµερικανικά βαµβάκια στήριξε το χρηµατιστήριο. Ήδη οι τιµές «έσπασαν» τα 86 σεντς ανά λίµπρα και το ζητούµενο είναι αν θα καταφέρουν να κρατηθούν σε αυτά τα επίπεδα. Σύµφωνα µε τους τεχνικούς αναλυτές, αν τα χρηµατιστήρια δεν τα καταφέρουν είναι πιθανό να σηµειωθεί µια µικρή διόρθωση στις τιµές.

Ελληνική αγορά
Η συνολική παραγωγή εκκοκκισµένου πρέπει να πλησιάζει πλέον τους 300.000 τόνους και κατά τις εκτιµήσεις της αγοράς περίπου 80.000 τόνοι είναι ακόµα απούλητοι. Στόχος των εκκοκκιστών αποτελούν τα 90-91 σεντς/λίµπρα και λογικά θα επιµείνουν αρκετά ώστε να πιάσουν αυτά τα επίπεδα. Σηµειώθηκαν κάποιες µικρές πωλήσεις σε τουρκικά κλωστήρια στα 198 σεντς το κιλό (1,45 ευρώ το κιλό) επί αυτοκινήτου και ενδεχοµένως κλώστες που χρειάζονται οπωσδήποτε άµεσα βαµβάκι να µπορούν να ανεβάσουν λίγο τις προσφορές τους. Όσον αφορά την ¶πω Ανατολή, οι εµπορικοί οίκοι δείχνουν ενδιαφέρον, αλλά σε χαµηλότερα επίπεδα.

Παπαδογιάννης Γιάννης

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter