Ώθηση από USDA ως τα 88 σεντς, αλλά µετά διόρθωση στο βαµβάκι
Ώθηση από USDA ως τα 88 σεντς, αλλά µετά διόρθωση στο βαµβάκι

Ώθηση από USDA ως τα 88 σεντς, αλλά µετά διόρθωση στο βαµβάκι

A- A+

∆εν κατάφερε να συγκρατήσει την ώθηση από ένα ευνοϊκό για τις τιµές report προσφοράς και ζήτησης του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA) η αγορά βάµβακος, µε τις τιµές για τα συµβόλαια της νέας σοδειάς να υποχωρούν κάτω από τα 85 σεντς ανά λίµπρα, αφού καθυστερήσεις στις εξαγωγές των ΗΠΑ δεν δίνουν σήµα στη φυσική αγορά για να ακολουθήσει την άνοδο.

Γιάννης Παπαδογιάννης


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Προς το παρόν, πάντως, τα θεµελιώδη παραµένουν θετικά και είναι πιθανό η αγορά να δοκιµάσει εκ νέου µια προσέγγιση των 90 σεντς ανά λίµπρα, ενώ ακόµα αναµένεαι ο αντίκτυπος της ξηρασίας του Τέξας στην παραγωγή των ΗΠΑ.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Οι προπωλήσεις από πλευράς αγροτών µε τιµές στα 62 λεπτά το κιλό δεν έχουν ακόµα κινητοποιήσει τους παραγωγούς. Από πλευράς εκκόκκισης, τα τουρκικά κλωστήρια έχουν πολλά και φτηνά στοκ, ενώ φαίνεται πως η κλωστοϋφαντουργία δεν έχει ακόµα ορθοποδήσει µετά τον καταστροφικό σεισµό. Εφόσον το χρηµατιστήριο δοκιµάσει να κρατηθεί στα υψηλά του εύρους είναι πολύ πιθανό να δούµε πίεση στην αποκαλούµενη βάση (πριµ) επί του χρηµατιστηρίου. Οι πωλήσεις της φετινής σοδειάς έχουν κολλήσει και οι προπωλήσεις της νέας σοδειάς είναι σε ιστορικά χαµηλά επίπεδα.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter