Πάνω από τα 90 σεντς πρώτη φορά µετά τον Ιούνιο του 2018
Πάνω από τα 90 σεντς πρώτη φορά µετά τον Ιούνιο του 2018

Πάνω από τα 90 σεντς πρώτη φορά µετά τον Ιούνιο του 2018

A- A+
Χρηµατιστηριακά οι τιµές ∆εκεµβρίου ’21, που αντιστοιχούν στη νέα σοδειά βάµβακος για πρώτη φορά µετά τον Ιούνιο του 2018 έκλεισαν πάνω από τα 90 σεντς ανά λίµπρα.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, τώρα δοκιµάζονται οι τεχνικές αντιστάσεις για λίγο υψηλότερα επίπεδα και οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι µάλλον υπάρχει όρεξη στην αγορά για κάτι παραπάνω. Σηµειωτέον ότι οι αναλυτές το έχουν επισηµάνει αρκετές φορές πως αυτά τα επίπεδα τιµών δεν είναι εύκολα, οπότε και ο αγώνας για κάτι υψηλότερο στην τιµή ολοένα και δυσκολεύει.

Στην ελληνική αγορά θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούµε πως θα εξελιχθεί το πριµ (βάση) επί του χρηµατιστηρίου εφόσον οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘21 διατηρηθούν πάνω από τα 90 σεντς ανά λίµπρα. Αρκετοί θεωρούν πως επειδή υπάρχει και ένα όριο στο πόσο µπορούν να πληρώσουν οι κλωστές για ίνα, εφόσον το χρηµατιστήριο διατηρήσει την ανοδική τάση θα είναι µόνο δρόµος να µειωθεί κάπως το πριµ επί του χρηµατιστηρίου. Να σηµειωθεί ότι λόγω της εποχής δεν σηµειώνονται νέες προπωλήσεις, ειδικότερα όταν η αγορά ανεβαίνει συνέχεια και οι εκκοκκιστές έχουν ήδη πουλήσει αρκετά χαµηλότερα.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter