Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος γεωργίας ακριβείας που εφάρμοσε η εταιρεία μας
Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος γεωργίας ακριβείας που εφάρμοσε η εταιρεία μας

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος γεωργίας ακριβείας που εφάρμοσε η εταιρεία μας

A- A+

Έγινε στις 18/12/2017 στα γραφεία μας η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πρώτης χρονιάς εφαρμογής συστήματος ευφυούς γεωργίας στην βαμβακοκαλλιέργεια στην περιοχή μας, από τις εταιρείες Gaia Επιχειρείν και Neuropublic καθώς και από το επιστημονικό team που είχε την ευθύνη παρακολούθησης του προγράμματος.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν και οι παραγωγοί, τα χωράφια των οποίων ήταν στο πρόγραμμα και κρατήθηκαν ημερολόγια.

Image may contain: one or more people, people sitting, screen, table, office and indoor

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Έγινε απόλυτα κατανοητό με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ότι από τα δεδομένα που συλλέγονται από τους μετεωρολογικούς σταθμούς, τους αισθητήρες εδάφους σε διάφορα βάθη, τις εικόνες από δορυφόρους και τα ημερολόγια που κρατούνται μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη διαχείριση της καλλιέργειας και από το εμπειρικό τρόπο να περάσουμε στον ενδεδειγμένο.

Image may contain: screen and indoor

Το σύστημα μπορεί να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές τόσο στην άρδευση όσο και στη λίπανση και στην αντιμετώπιση ασθενειών. Έτσι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια και μείωσης του κόστους παραγωγής και αύξηση των στρεμματικών αποδόσεων αλλά και βελτίωση της ποιότητας.

Image may contain: 1 person, sitting, table, screen and indoor

Επειδή από τους ίδιους τους παραγωγούς του προγράμματος εκφράστηκαν πολύ θετικές απόψεις, αποφασίστηκε να γίνει μια δημόσια παρουσίαση του προγράμματος στα μέσα Ιανουαρίου, ώστε να μπορεί να ενημερωθεί κάθε ενδιαφερόμενος και όποιος θέλει να δηλώσει συμμετοχή για το πρόγραμμα την επόμενη χρονιά.

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter