Παύση των παραλαβών βάµβακος λόγω βροχοπτώσεων
Παύση των παραλαβών βάµβακος λόγω βροχοπτώσεων

Παύση των παραλαβών βάµβακος λόγω βροχοπτώσεων

A- A+
Η αγορά εξακολουθεί να κινείται σε ασφαλή επίπεδα, άνω των 60 σεντς ανά λίµπρα, και δειλά προσπαθεί να σπάσει τα σηµεία αντίστασης.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Δεν είναι όµως καθόλου εύκολο να σηµειωθεί ένα σηµαντικό ράλι στο χρηµατιστήριο, καθώς οι παραγωγές παγκοσµίως είναι υπέρ-επαρκείς, ενώ όσον αφορά τον εµπορικό πόλεµο, πέραν των συνεχιζόµενων συναντήσεων / διαπραγµατεύσεων, δεν υπάρχουν ουσιαστικές θετικές εξελίξεις. Γι’ αυτό και οι συνεδριάσεις είναι χαµηλού τζίρου και αβέβαιης τάσης. Ως αποτέλεσµα, οι αναλυτές για την ώρα προτείνουν ρευστοποίηση θέσεων, µόλις η αγορά δώσει την κατάλληλη ευκαιρία.

Η συγκοµιδή και παραλαβές σύσπορου σταµάτησαν για λίγο, λόγω των βροχοπτώσεων και αναµένονται να συνεχιστούν στις προσεχείς ηµέρες. Πανελλαδικά υπολογίζεται ότι έχει µαζευτεί περίπου το 40% των συνολικών εκτάσεων και η σοδειά δείχνει υποσχόµενη από πλευράς ποσοτήτων όσο και από πλευράς ποιοτήτων. Φυσικά κατόπιν των βροχών το χρώµα της ίνας, αλλά και οι αποδόσεις θα επιβαρυνθούν. Νέες πωλήσεις δεν ακούγονται, καθώς οι εκκοκκιστές θέλουν να δουν ακριβώς τι θα έχουν παράξει, να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και µετά να καταλήξουν στο τι θα προσφέρουν. Οι χρηµατιστηριακές τιµές γίνονται ξανά δελεαστικές για φιξαρίσµατα παλαιότερων συµβολαίων.

*Αναλυτής εμπορευμάτων


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter