Πίεση διαρκείας για τη βάση επί του χρηµατιστηρίου
Πίεση διαρκείας για τη βάση επί του χρηµατιστηρίου

Πίεση διαρκείας για τη βάση επί του χρηµατιστηρίου

A- A+
Από την µία µεριά οι τεχνικοί αναλυτές των επενδυτικών κεφαλαίων υποστηρίζουν πως το σπάσιµο των 66 σεντς ανά λίµπρα δίνει επόµενο στόχο για το χρηµατιστήριο τα 69-70 σεντς.

Από την άλλη πλευρά όσοι δραστηριοποιούνται στη φυσική αγορά θεωρούν το χρηµατιστήριο υπερ-αγορασµένο και αναµένουν πως είναι θέµα χρόνου οι τιµές να διορθώσουν σε χαµηλότερα επίπεδα, τα οποία θα αντανακλούν την µειωµένη ζήτηση ίνας και τις ειδικές οικονοµικές συνθήκες που βιώνουµε. Προς το παρόν το βαµβάκι δείχνει να προτιµά να ακολουθεί τη γενικότερη πορεία των χρηµατιστηρίων αγνοώντας τη φυσική αγορά.

Το χρηµατιστήριο µπορεί να στηρίζεται και να δοκιµάζει λίγο πιο υψηλά επίπεδα, εντούτοις η φυσική αγορά έχει µείνει πίσω. Απόδειξη αποτελεί η σηµαντική µείωση της βάσης επί των χρηµατιστηριακών τιµών, όπου ενώ παλαιότερα υπολογίζαµε σε ένα πριµ, πλέον οδεύουµε σε έκπτωση επί του χρηµατιστηρίου. Η διαρκής πίεση της βάσης είναι και ο βασικός λόγος για τις λιγότερες φετινές προπωλήσεις. Οι ως τώρα ενδείξεις δείχνουν πως δεν θα έχουµε φέτος γρήγορες φορτώσεις, καθώς τα κλωστήρια έχουν καλύψει σε µεγάλο βαθµό τις µειωµένες ανάγκες του 2020 και οι αγορές τους προσανατολίζονται για το νέο έτος.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter