Πιλοτικό αγροτεμάχιο Θρακικών Εκκοκκιστηρίων: Θρέψη με λιπάσματα ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ
Πιλοτικό αγροτεμάχιο Θρακικών Εκκοκκιστηρίων: Θρέψη με λιπάσματα ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ

Πιλοτικό αγροτεμάχιο Θρακικών Εκκοκκιστηρίων: Θρέψη με λιπάσματα ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ

A- A+

Ένα αγροτεμάχιο 18 στρεμμάτων, ακριβώς δίπλα στο εκκοκκιστήριο μας, καλλιεργείται πιλοτικά φέτος με διάφορες εφαρμογές που ελπίζουμε να μας οδηγήσουν σε σημαντικά αποτελέσματα και συμπεράσματα.

Επιλέχτηκαν συγκεκριμένες ποικιλίες FiberMax και σήμερα 23 Απριλίου 2019 έγινε η σπορά.

Την θρέψη ανέλαβε η εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, η οποία ανέλαβε όχι απλά να προμηθεύσει τα καλύτερα λιπάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά και με το επιστημονικό της προσωπικό θα έχει όλη την τεχνική υποστήριξη.

Μετά την εδαφολογική ανάλυση που έγινε, επιλέχτηκε να χρησιμοποιηθεί για βασική λίπανση στη σπορά το NutrActive 15-15-15. Να τι λέει γαι την βασική λίπανση η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ:

Επιδιώκεται να καλυφθούν οι ανάγκες σε θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την καλή εγκατάσταση των φυτών, τη δημιουργία πλούσιου ριζικού συστήματος και τη πρώιμη και εύρωστη ανάπτυξη της βλάστησης.

Χωρίς την εφαρμογή βασικής λίπανσης, τα φυτά παρουσιάζουν ελλείψεις και ανεπαρκή πρόσληψη των θρεπτικών στοιχείων στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της περιορισμένης ανάπτυξη των ριζών, μειώνοντας αισθητά τις αποδόσεις τους.

Η γραμμική εφαρμογή κατά την σπορά, διευκολύνει τη πρόσληψη των θρεπτικών στοιχείων και ειδικά του δυσκίνητου στο έδαφος Φωσφόρου και του Καλίου.

Χορηγούνται:

  • Το 1/2 του Αζώτου (Ν)
  • Όλη η ποσότητα του Φωσφόρου (P)
  • Όλη η ποσότητα του Καλίου (Κ)

Το Άζωτο της βασικής λίπανσης πρέπει να εφαρμόζεται σε Αμμωνιακή μορφή, ώστε να παραμένει εύκολα διαθέσιμο στα φυτά, σε όλη την περίοδο από το φύτρωμα έως την είσοδο της καλλιέργειας στην ανθοφορία.

Συνιστάται η χρήση σύνθετων πολυθρεπτικών λιπασμάτων (Nutrifert) ή σύνθετων σταθεροποιημένων λιπασμάτων (NutrActive). Εμπλουτισμένα με τα ιχνοστοιχεία Βόριο και Ψευδάργυρο, τα λιπάσματα αυτά επιτυγχάνουν ολοκληρωμένη θρέψη της καλλιέργειας, ελαχιστοποιούν τις απώλειες και διασφαλίζουν την εύρωστη ανάπτυξη του ριζικού συστήματος και της βλάστησης.

Πηγή: Hellagrolip

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter