Πιστοποίηση Fibermax με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές 2018
Πιστοποίηση Fibermax με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές 2018

Πιστοποίηση Fibermax με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές 2018

A- A+

Έγινε χθες με επιτυχία στη λέσχη Κομοτηναίων η πρώτη εκδήλωση της Bayer για τη νέα καλλιεργητική χρονιά.

Στην εκδήλωση αυτή που συμμετείχαν οι συνεργάτες της εταιρείας στη Θράκη (καταστήματα γεωργικών εφοδίων), παρουσιάστηκαν τα νέα προϊόντα της Bayer για τις καλλιέργειες της περιοχής, αλλά και η εξέλιξη του προγράμματος «Πιστοποίηση Fibermax με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές (CSF)» που εδώ και τρία χρόνια εφαρμόζει σε συνεργασία με τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια στη Θράκη.

Όπως αναφέρθηκε το πρόγραμμα αυτό θα συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά. Μετά την περυσινή χρονιά, όπου εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα συστήματα γεωργίας ακριβείας και ιχνηλασιμότητας και εκπαίδευσης των παραγωγών, φέτος θα παρθούν και νέες πρωτοβουλίες που θα προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερη υπεραξία στο βαμβάκι που παράγεται στο πρόγραμμα CSF.

Σε σύντομη παρέμβαση του ο Σταμ. Κουρούδης των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων τόνισε ότι στρατηγική της επιχείρησης τα τελευταία χρόνια είναι να έχει τη δυνατότητα όποιος βαμβακοπαραγωγός θέλει να παράγει βαμβάκι μεγαλύτερης αξίας να ανταμείβεται για αυτό και να υπάρχει διαφοροποίηση στις τιμές του προϊόντος ανάλογα με τις επιλογές του ίδιου του παραγωγού.

Κορμός αυτής της στρατηγικής είναι η πιστοποίηση Fibermax.

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter