Πλησιάζει ξανά τα 70 σεντς µε βοήθεια από τα εµβόλια
Πλησιάζει ξανά τα 70 σεντς µε βοήθεια από τα εµβόλια

Πλησιάζει ξανά τα 70 σεντς µε βοήθεια από τα εµβόλια

A- A+
Η αισιοδοξία που επικρατεί όσον αφορά την εύρεση αποτελεσµατικών εµβολίων κατά του Covid-19 τόνωσε τα χρηµατιστήρια αξιών και εµπορευµάτων.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Στην Άπω Ανατολή, όπου βρίσκεται η καρδιά των κλωστηρίων, τα κρούσµατα κορωνοϊού δεν είναι τόσα πολλά και τα κλωστήρια δουλεύουν, παραλαµβάνουν βαµβάκια και αγοράζουν νέες ποσότητες για µπροστινούς µήνες. Στο χρηµατιστηριακό κοµµάτι οι αναλυτές περιµένουν να δουν τη µετάβαση από τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου ‘20 στον Μάρτιο ‘21. Ο φόβος της πτώσης εξακολουθεί να υφίσταται, εντούτοις έχει να κάνει µε γενικό γύρισµα των χρηµατιστηρίων και όχι κάτι ειδικά για το βαµβάκι.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ 

Πωλήσεις εξακολουθούν να σηµειώνονται για ανοιχτά συµβόλαια µεταξύ 1-2 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές χρηµατιστηρίου για τις λευκές ποιότητες. Εκτός από τους εµπορικούς οίκους, επανεµφανίστηκαν και Τούρκοι κλώστες στην αγορά καθώς η ανάκαµψη της τουρκικής λίρας τους βοηθάει να εισάγουν βαµβάκια. Υπάρχει η αίσθηση πως δύσκολα θα µειωθεί ξανά η αποκαλούµενη βάση (πριµ) επί του χρηµατιστηρίου µια που σχεδόν τα µισά βαµβάκια έχουν ήδη πουληθεί, οπότε και δεν θα υπάρξει πίεση στους εκκοκκιστές για άµεσες πωλήσεις. Χρειαζόµαστε βέβαια δυνατό δολάριο ώστε οι τιµές να είναι υποσχόµενες.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter