Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η αγορά στο βαµβάκι
Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η αγορά στο βαµβάκι

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η αγορά στο βαµβάκι

A- A+
Το βαµβάκι ψάχνει να βρει κατεύθυνση, αλλά για την ώρα δεν έχουν προκύψει ειδήσεις που θα µας δείξουν προς τα που οδεύει.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Φαίνεται πως η διόρθωση τις προηγούµενες εβδοµάδες λογικά τερµάτισε µαζί µε τους φόβους για κατάρρευση της αγοράς. Αναφορικά µε τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘22 τα 120 σεντς ανά λίµπρα κατακτούνται ξανά, εντούτοις αναλυτέςτης αγοράς πιστεύουν πως µε τα σηµερινά δεδοµένα δύσκολα θα ξαναδούµε τα πρόσφατα υψηλά. Θα πρέπει πάντως να τεθεί υπόψην πως υποβόσκει κάποια στιγµή αναθεώρηση της παγκόσµιας κατανάλωσης προς τα κάτω.

Ελληνική αγορά

Οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘22 φυσικά και απέχουν από τα πρόσφατα υψηλά τους και οι εκκοκκιστές προσπαθούν να ανεβάσουν όσο γίνεται το πριµ επί του χρηµατιστηρίου µε επιχείρηµα ότι η σοδειά µας είναι η πρώτη που γίνεται άµεσα διαθέσιµη στην παγκόσµια αγορά. Φυσικά και είµαστε ιδανικοί για να «καλύψουµε τρύπες», δεδοµένου ότι οι µεγάλες παραγωγές θα µπορούν να φορτωθούν αργότερα από τη δική µας. Ένα άλλο θετικό είναι πως η πιθανή αναθεώρηση της παγκόσµιας κατανάλωσης χαµηλότερα, όταν αυτή έρθει, µπορεί να µην µας επηρεάσει καθώς θα έχει πουληθεί/φορτωθεί το µεγαλύτερο µέρος της σοδειάς µας.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter