Προς πίεση το χρηµατιστηριακό πριµ βάµβακος
Προς πίεση το χρηµατιστηριακό πριµ βάµβακος

Προς πίεση το χρηµατιστηριακό πριµ βάµβακος

A- A+
Οι κινεζικές αγορές και κάποιες ανησυχίες για την ινδική σοδειά, πυροδότησαν το χρηµατιστήριο το οποίο και πλησίασε υψηλά της τελευταίας δεκαετίας.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Φυσικά σ’ αυτό βοήθησε και η γενικευµένη άνοδος των εµπορευµάτων. Παράλληλα, παρά την άνοδο των τιµών ζήτηση εξακολουθει να υπάρχει σε όλες τις κλωστουφαντουργικές χώρες, καθώς ο κλάδος ένδυσης αναµένει σηµαντική αύξηση ζήτησης µετά την πανδηµία. Στις τελευταίες συνεδριάσεις είχαµε διορθωτικές τάσεις, οι οποίες αφορούν ρευστοποίηση κερδών από κερδοσκόπους ή και µεταφορά θέσεων από τον ∆εκέµβριο ‘21 στον Μάρτιο ‘22. 

Τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου ‘21 λήγουν
σε λίγες µέρες κι όλο το ενδιαφέρον και οι διαπραγµατεύσεις στρέφονται προς τις τιµές Μαρτίου ‘22. Οι εκκοκκιστές δείχνουν τελευταία µεγαλύτερη διάθεση για πωλήσεις, αλλά αποκλειστικά για τα µεταβροχικά βαµβάκια, τα οποία και είναι σηµαντικά υποδεέστερα όσον αφορά το χρώµα της ίνας. Οι αγοραστές από τη µεριά τους δεν είναι ακόµα έτοιµοι να δουλέψουν αυτές τις ποιότητες και έχει αρχίσει να φαίνεται µια πίεση στη βάση (πριµ) επί των χρηµατιστηριακών τιµών.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter