Προσπαθεί να σπάσει τα δύσκολα 85 σεντς το βαμβάκι
Προσπαθεί να σπάσει τα δύσκολα 85 σεντς το βαμβάκι

Προσπαθεί να σπάσει τα δύσκολα 85 σεντς το βαμβάκι

A- A+
Οι τιµές συµβολαίων Ιουλίου, που αντιστοιχούν στη φετινή σοδειά, δείχνουν να ισορροπούν στο πάνω όριο του επίµονου εύρους 80-85 σεντς.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη
Η αισιοδοξία στις τιµές ήρθε από τη γενικευµένη άνοδο των τιµών των εµπορευµάτων και όσον αφορά τα θεµελιώδη από τις δυνατές εξαγωγές αµερικανικής σοδειάς στην Κίνα. Μάλιστα σηµειώθηκαν πωλήσεις και νέας σοδειάς προς τα κινεζικά κλωστήρια. Από την άλλη βέβαια πρέπει να σηµειωθεί πως οι βραζιλιάνικες εξαγωγές έχουν µείνει λίγο πίσω και γι’αυτό και οι Βραζιλιάνοι ολοένα και προσφέρουν πιο ανταγωνιστικά, πιέζοντας το πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών.

Ελληνική Αγορά
Οι προπωλήσεις της νέας σοδειάς υπολογίζονται στους 15.000 τόνους, ποσότητα που αποτελεί για την εποχή αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων ετών. Οι αγοραστές είναι διστακτικοί, τονίζοντας πως κυκλοφορούν στην παγκόσµια αγορά αρκετά χαµηλότερες τιµές αν και οι ελληνικές προσφορές έχουν βελτιωθεί. Οι εκκοκκιστές βλέποντας τις τιµές να πιέζονται και την εξέλιξη της καλλιέργειας να µην είναι υποσχόµενη δεν σπεύδουν σε πωλήσεις, αλλά κρατούν αµυντική στάση. Τα τουρκικά κλωστήρια από τον Αύγουστο 2022 έως τον Απρίλιο 2023 εισήγαγαν 24% λιγότερο βαµβάκι, ενώ τα φετινά τους αποθέµατα είναι ακόµα υψηλά.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter