Προσπάθεια αντίδρασης σε ασταθές περιβάλλον
Προσπάθεια αντίδρασης σε ασταθές περιβάλλον

Προσπάθεια αντίδρασης σε ασταθές περιβάλλον

A- A+
Το βασικό σενάριο της ανάκαμψης των τιμών προς τα επίπεδα των 87-88 σεντς ανά λίμπρα, λόγω της εκτίμησης σημαντικά χαμηλότερων εκτάσεων παγκοσμίως δείχνει να καθυστερεί.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης

 Αντιθέτως, τα δυσάρεστα νέα για σημαντικά προβλήματα σε τράπεζες κολοσσούς βύθισαν όλα τα χρηματιστήρια. Έχουν αρχίσει να φαίνονται κάποια πρώτα σημάδια αντίδρασης, δεδομένου ότι θεωρείται πως το βαμβάκι υπερ-πουλήθηκε χρηματιστηριακά, εντούτοις η αβεβαιότητα κυριαρχεί. Την ίδια στιγμή το δολάριο έχασε έδαφος αφού απ’ ότι φαίνεται παγώνει η αύξηση των επιτοκίων, λόγω της τραπεζικής κρίσης.

Ελληνική αγορά

Το κλίμα δεν είναι καλό, δεδομένου ότι η χρηματιστηριακή πτώση ισοδυναμεί σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου, περίπου 70-80.000 τόνοι είναι τα απούλητα αποθέματα και με την υπάρχουσα ζήτηση η ρευστοποίησή τους θα είναι χρονοβόρα. Η μείωση της βάσης (πριμ επί του χρηματιστηρίου) είναι αδιαμφησβήτητη τόσο στη φετινή όσο και στη νέα σοδειά. Αρκετοί μάλιστα θεωρούν πως σύντομα θα επιστρέψουμε στα παλιότερα συνήθη επίπεδα πριμ, το ιστορικό εύρος των οποίων είναι συνήθως μεταξύ 3-6 σεντς πάνω από τις χρηματιστηριακές τιμές.


Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter