Προσωρινή ανάκαμψη στα χρηματιστήρια βάμβακος

Προσωρινή ανάκαμψη στα χρηματιστήρια βάμβακος

A- A+

Αρνητικό λόγω της αβεβαιότητας παραμένει το κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές, με αποτέλεσμα η πίεση να διατηρείται και αυτή την εβδομάδα στο βαμβάκι. Το δολάριο ισχυροποιείται έναντι των λοιπών νομισμάτων και τα εμπορεύματα στο σύνολο τους παρουσιάζουν αδυναμία.

Βέβαια, να σημειωθεί ότι η πτώση των διεθνών τιμών στο βαμβάκι έφερε κάποια ζήτηση στη φυσική αγορά, αλλά όχι αρκετή για να καταφέρει να στηρίξει το χρηματιστήριο. Τα κλωστήρια εμφανίστηκαν πιο δυναμικά, μόλις η αγορά έκανε ένα γύρισμα προς τα πάνω, υπό τον φόβο ότι υπάρχει πιθανότητα να χάσουν την ευκαιρία για χαμηλές τιμές. Ωστόσο, κατόπιν που οι τιμές κινήθηκαν εκ νέου καθοδικά, το ενδιαφέρον από την πλευρά τους ατόνησε.

Σύμφωνα με αναλυτές στα επίπεδα των 65 σεντς ανά λίμπρα θα υπάρξει έντονη αντίδραση και δύσκολα για την ώρα θα πέσουν οι τιμές χαμηλότερα. Το σενάριο που συζητείται αρκετά είναι η στήριξη των τιμών στα 65 σεντς και ενδεχόμενη άνοδος των τιμών τους καλοκαιρινούς μήνες πιθανώς μέχρι τα 80 σεντς.

Ελληνική αγορά

Σχετική ηρεμία χωρίς ιδιαίτερες πωλήσεις παρουσίασε η ελληνική αγορά αυτή την εβδομάδα. Οι Τούρκοι κλώστες εμφανίστηκαν στην αγορά στα μέσα της εβδομάδας, με αποτέλεσμα να αλλάξει ελαφρά η κατάσταση και να παρατηρηθεί μια δυναμική ξανά. Ωστόσο, μόλις οι τιμές πιέστηκαν, οι έμποροι έκαναν ξανά πίσω. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλυτών, τα φετινά αποθέματα μπορούν να πωληθούν εύκολα μόνο με την προϋπόθεση ότι οι εκκοκκιστές θα χαμηλώσουν τις τιμές σε επίπεδα κοντά στα 70 σεντς ανά λίμπρα.

Αναφορικά με τη νέα σοδειά, κάποιες νέες πωλήσεις σημειώθηκαν σε επίπεδα λίγο πάνω από τις αντίστοιχες τιμές των συμβολαίων Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η πτώση των τιμών έδωσε την ευκαιρία για καλύτερες τιμές σε ανοιχτά συμβόλαια.

Γιάννης Παπαδογιάννης

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter