Ψάχνει αφορµή για να αντιδράσει ανοδικά το βαµβάκι
Ψάχνει αφορµή για να αντιδράσει ανοδικά το βαµβάκι

Ψάχνει αφορµή για να αντιδράσει ανοδικά το βαµβάκι

A- A+
Η παγκόσµια ζήτηση ίνας δεν είναι σε καλή φόρµα µε τα κλωστήρια να αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα, µέχρι να λάβουν πιο ενθαρρυντικά µηνύµατα από τη λιανική αγορά.

Γιάννης Παπαδογιάννης


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘23 προσπαθούν να αντιδράσουν τεχνικά ανοδικά, αλλά δεν τα καταφέρνουν καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον
από τους επενδυτές είναι χλιαρό. Υπάρχει ακόµα πίεση στη φυσική αγορά λόγω της υπερ προσφοράς βραζιλιάνικης και αυστραλιανής σοδειάς. Εφόσον λιγοστέψουν οι προσφορές γι’ αυτές τις σοδειές θα µπορέσουµε να δούµε κάτι καλύτερο από πλευράς χρηµατιστηριακού πριµ και χρηµατιστηριακών τιµών. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Απόλυτη ησυχία επικρατεί στην αγορά µας, µε τις δουλειές τόσο στη φετινή όσο και στη νέα σοδειά να είναι ελάχιστες. Οι αγοραστές επισηµαίνουν πως θα πρέπει οι προσφορές µας να είναι χαµηλότερες για να κουνηθεί η αγορά, εντούτοις οι εκκοκκιστές κρατούν άµυνα προσπαθώντας να συντηρήσουν τα ίδια επίπεδα τιµών. Αυτό το µοτίβο µας έχει οδηγήσει σε αρνητικό ρεκόρ προπωλήσεων για την εποχή, το οποίο δεν µας συµφέρει σαν κλάδος. Υπολογίζοντας και τα φετινά στοκ, εκτιµάται ότι θα βρεθούµε στην αρχή της νέας σεζόν µε µεγάλες ποσότητες στα χέρια, σε µια αγορά όπου οι αγοραστές έχουν πλέον το πάνω χέρι.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter