Πτώση και αντίδραση στο βαμβάκι κατόπιν αρνητικής έκθεσης USDA
Πτώση και αντίδραση στο βαμβάκι κατόπιν αρνητικής έκθεσης USDA

Πτώση και αντίδραση στο βαμβάκι κατόπιν αρνητικής έκθεσης USDA

A- A+
Εκτός από τους φόβους για νέα lockdown στην Κίνα, λόγω νέων µεταλλάξεων κορωνοϊού, αρνητική για τις τιµές ήταν η έκθεση προσφοράς/ζήτησης ίνας και το γενικευµένο ξεφούσκωµα των εµπορευµάτων.

Νέα Υόρκη

Το δολάριο έπιασε τα υψηλότερα σχεδόν εικοσαετίας, καθιστώντας όλα τα εµπορεύµατα ακριβότερα. Στην έκθεση του USDA αυξήθηκαν τα τελικά παγκόσµια αποθέµατα, ενώ µειώθηκε η παγκόσµια κατανάλωση. Οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘22 έσπασαν την αντίσταση των 90 σεντς και πλησιάζουν τα 85 σεντς. Αναµένεται µε αγωνία η αντίδραση της φυσικής αγοράς, η οποία θα στηρίξει τις τιµές και θα φέρει την ισορροπία.

Ελληνική Αγορά

Εξακολουθεί η ισοτιµία δολαρίου / ευρώ να αποτελεί τη µόνη θετική είδηση για την αγορά µας. Το χρηµατιστήριο δεν έχει ισορροπήσει και εποµένως οι αγοραστές (κλωστήρια και εµπορικοί οίκοι) δεν κουνιούνται. Υπάρχει φόβος στην παγκόσµια αγορά όσον αφορά τα συµβόλαια που έχουν κλειστεί σε πολύ υψηλές τιµές, πριν την πτώση. Παράλληλα τα τουρκικά κλωστήρια, τα οποία αποτελούν τον νούµερο ένα πελάτη για το ελληνικό βαµβάκι είναι µε υψηλά στοκ νήµατος και µε κάποιες µονάδες να υπολειτουργούν. Φυσικά η είδηση αυτή φρενάρει τις νέες παραγγελίες ίνας.


Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter