Ρεκόρ δεκαετίας παρά την πρόσκαιρη στασιμότητα
Ρεκόρ δεκαετίας παρά την πρόσκαιρη στασιμότητα

Ρεκόρ δεκαετίας παρά την πρόσκαιρη στασιμότητα

A- A+
Η αγορά για λίγες συνεδριάσεις ήταν στάσιµη και ελαφρά υποτονική. Αρκετοί ανέµεναν γύρισµα διόρθωσης, αλλά τελικά δεν επαληθεύθηκαν.

Νέα Υόρκη

Το βαµβάκι, όπως και αρκετά άλλα εµπορεύµατα, πήρε µια ανάσα και δοκιµάζει ακόµα υψηλότερες τιµές σηµειώνοντας ρεκόρ δεκαετίας. Παράλληλα η ζήτηση στη φυσική αγορά είναι ενεργή και δεν υπάρχουν για την ώρα αρνητικά θεµελιώδη στοιχεία. Από τεχνικής πλευράς δεν πρέπει να ξεχνάµε πως είναι πολλά ακόµα τα αφιξάριστα σε τιµή συµβόλαια των κλωστηρίων, τα οποία µόλις κλειστούν σε τιµή για τεχνικούς λόγους υποστηρίζουν την αγορά.

Ελληνική Αγορά

Για τη φετινή σοδειά δεν υπάρχει ιδιαίτερη δραστηριότητα παρά µόνο κάποιες µικρές ζητήσεις για τα βαριά µεάταβροχικά, χωρίς να σηµειώνονται νέες πωλήσεις. Τα επίπεδα προσφορών για τα ανοιχτά συµβόλαια κυµαίνονται γύρω από το 1 σεντς πριµ επί του χρηµατιστηρίου,
ενώ λιγοστοί κλώστες κουβεντιάζουν έκπτωση επί των χρηµατιστηριακών τιµών ή το πολύ τα ίδια επίπεδα µε τις τιµές Μαρτίου ‘22. Αναφορικά µε τη νέα σοδειά έχει αρχίσει να ζεσταίνεται το κλίµα, µε την πλειονότητα των αγοραστών να κουβεντιάζουν πριµ µεταξύ 4-5 σεντς ανά λίµπρα επί των τιµών ∆εκεµβρίου ‘22. Οι εκκοκκιστές εντούτοις έχουν στο µυαλό αρκετά υψηλότερες βάσεις.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter