Ρευστοποιήσεις πίεσαν το βαµβάκι
Ρευστοποιήσεις πίεσαν το βαµβάκι

Ρευστοποιήσεις πίεσαν το βαµβάκι

A- A+
Η αγορά «χτυπήθηκε» από τις κερδοσκοπικές ρευστοποιήσεις παλαιότερων ανοδικών τοποθετήσεων, αλλά και το αρνητικό (γι’ αυτή την εβδοµάδα) κλίµα στην πορεία εύρεσης λύσης στον εµπορικό πόλεµο ΗΠΑ-Κίνας.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Οι διαπραγµατεύσεις για τελική συµφωνία συνεχίζονται και οι ανακοινώσεις από τις δύο πλευρές προκαλούν σύγχυση και κόπωση στις χρηµατιστηριακές αγορές. Από τη µεριά των θεµελιωδών στοιχείων δεν υπάρχει κάτι το αρνητικό, αντιθέτως υπάρχει επαρκής ζήτηση από τα κλωστήρια παγκοσµίως. Μάλιστα µε την πρόσφατη διόρθωση αναµένεται η ζήτηση στη φυσική αγορά να υποστηρίξει το χρηµατιστήριο.

ΕΛΛΑΔΑ

Είναι σαφώς πιο ήρεµα σε σχέση µε τις προηγούµενες εβδοµάδες. Οι αγοραστές καλύφθηκαν σε µεγάλο βαθµό, αλλά και οι εκκοκκιστές έχοντας προχωρήσει µε τις πωλήσεις τους προτίµησαν να «τραβηχτούν» λίγο από την αγορά. Παράλληλα το χρηµατιστήριο έκανε ένα γύρισµα οπότε είναι λογικό και οι δύο µεριές για τους λόγους τους να περιµένουν τις επόµενες συνεδριάσεις πριν προβούν σε κινήσεις. Οι τελευταίες πωλήσεις που σηµειώθηκαν κυµαίνονταν περίπου στα 5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες χρηµατιστηριακές τιµές για λευκά βαµβάκια.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter