Σε αρνητικό ρεκόρ οι προπωλήσεις βάµβακος
Σε αρνητικό ρεκόρ οι προπωλήσεις βάµβακος

Σε αρνητικό ρεκόρ οι προπωλήσεις βάµβακος

A- A+
Οι καιρικές συνθήκες στο Τέξας υποστηρίζουν τις τιµές βάµβακος, δεδοµένου ότι προκαλούνται ανησυχίες όσον αφορά την επερχόµενη παραγωγή των ΗΠΑ.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη 

Παράλληλα, η ζήτηση για τα αµερικανικά βαµβάκια µπορεί να µην είναι τόσο δυναµική, εντούτοις είναι αρκετή ώστε να συντηρήσει τις χρηµατιστηριακές τιµές στα πρόσφατα υψηλά.
Το εύρος 78-89 σεντς ανά λίµπρα  κρατάει καλά εδώ και αρκετούς µήνες, µε τους αναλυτές να εκτιµούν πως δύσκολα θα δούµε επίπεδα άνω των 90 σεντς ανά λίµπρα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σε κάποια βασική χώρα παραγωγής.

Ελληνικη Αγορα

Η καλλιέργεια έχει ανακάµψει και φαίνεται να καλύπτει µέρος της οψιµότητας, που ακόµα όµως υφίσταται. Η κατάσταση στην Τουρκία εξακολουθεί να είναι άσχηµη, µε τα κλωστήρια να αγοράζουν τα τοπικά τους βαµβάκια προς 77 σεντς. Σε παρόµοιες τιµές αγοράζουν και οι Πακιστανοί κλώστες τα τοπικά τους στοκ. Επακόλουθα δεν υπάρχει χώρος για το ελληνικό βαµβάκι, ιδιαίτερα όταν προσφέρουµε µε πριµ 4 σεντς επί των χρηµατιστηριακών τιµών. Οι εµπορικοί οίκοι, συγκρίνοντας τις ελληνικές τιµές µε ανταγωνιστικές σοδειές, δεν είναι πρόθυµοι να χτίσουν µια σηµαντική θέση στο ελληνικό.


Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter