Σε µεταίχµιο η αγορά βάµβακος µε το βλέµµα στις εκτάσεις του 2022
Σε µεταίχµιο η αγορά βάµβακος µε το βλέµµα στις εκτάσεις του 2022

Σε µεταίχµιο η αγορά βάµβακος µε το βλέµµα στις εκτάσεις του 2022

A- A+
Σε ένα στενό εύρος γύρω από τα 116 σεντς κινείται η αγορά βάµβακος για τα συµβόλαια Μαρτίου, όσο εκφράζονται ανησυχίες για επιπλοκές στις εξαγωγές που θα µπορούσαν να αφήσουν απροσδόκητα στοκ στο τέλος της εµπορικής περιόδου.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Η αγορά όσο και οι αναλύσεις είναι διχασµένοι, µε αρκετούς να βλέπουν σηµαντικά περιθώρια ώστε τα συµβόλαια Μαρτίου να διεκδικήσουν νέα υψηλά ίσως και µέχρι τα 135 σεντς, ενώ ορισµένοι προβάλουν µια αναµενόµενη ενίσχυση των εκτάσεων που θα οδηγούσε σε διόρθωση τιµών. Το spread στις τιµές ∆εκεµβρίου 2021 που λήγουν και στις τιµές ∆εκεµβρίου 2022 περί τα 30 σεντς.


Ελληνική αγορά

Στα 2 σεντς επί των χρηµατιστηριακών τιµών διαµορφώνεται το πριµ για την ελληνική αγορά, τιµή που αφορά τα µεταβροχικά βαµβάκια. Η εγχώρια εκκόκκιση ζητά ωστόσο επιπλέον 2 σεντς. Με το χρηµατιστήριο σε αυτά τα επίπεδα, είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρηθούν οι βάσεις στα ίδια επίπεδα µε το προηγούµενο διάστηµα. Μην ξεχνάµε πως η σοδειά µας από τον Σεπτέµβριο απολαµβάνει ένα έξτρα πριµ εκτέλεσης (φόρτωσης) συµβολαίων λόγω των τεράστιων δυσκολιών που εντοπίζονται παγκοσµίως στις µεταφορές. Από την άλλη, η περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου βελτιώνει έµµεσα τις ελληνικές τιµές.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter