Σηµάδια αντίστασης για το βαµβάκι στην πίεση των τιµών
Σηµάδια αντίστασης για το βαµβάκι στην πίεση των τιµών

Σηµάδια αντίστασης για το βαµβάκι στην πίεση των τιµών

A- A+
Φαίνεται πως κοντά στα 62 σεντς ανά λίµπρα υπάρχουν σηµαντικές αντιστάσεις στην περαιτέρω πτώση τιµών. Με βοήθεια από τη φυσική αγορά, καθώς τα κλωστήρια βολεύονται να αγοράσουν σε αυτά τα επίπεδα, λογικά θα δούµε µια υποστήριξη των χρηµατιστηριακών τιµών.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Η πίεση κατά τη διάρκεια της εβδοµάδας και τα νέα χαµηλά που σηµειώθηκαν δικαιολογήθηκαν από τις κερδοσκοπικές θέσεις στην πτώση, αλλά και από το ανοδικό δολάριο. Φυσικά εφόσον η τάση γυρίσει σε ανοδική και οι κερδοσκόποι θελήσουν να βγουν από τις πτωτικές τους θέσεις, το χρηµατιστήριο θα έχει έναν παραπάνω λόγο να αντιδράσει έντονα ανοδικά.

Οι χρηµατιστηριακές τιµές είναι στα χαµηλά τους και εποµένως δεν είναι εύκολες οι νέες πωλήσεις. Οι εκκοκκιστές έχοντας προπωλήσει ήδη κάποιες ποσότητες βάµβακος δεν βιάζονται να δεσµεύσουν περισσότερα, όσο το πριµ των ανοιχτών τιµών (βάση) παραµένει ίδιο. Είναι αλήθεια πως το πριµ δεν έχει µεταβληθεί σηµαντικά, παρότι το χρηµατιστήριο έχει χάσει αρκετά σεντς. Ως αποτέλεσµα, κάποιες µικρές πωλήσεις σηµειώθηκαν µόνο όταν το πριµ των ανοιχτών συµβολαίων ήταν πάνω από 3,5 σεντς ανά λίµπρα επί των χρηµατιστηριακών τιµών του ∆εκεµβρίου ‘19.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter