Σηµειώνονται προπωλήσεις της νέας σοδειάς βάµβακος
Σηµειώνονται προπωλήσεις της νέας σοδειάς βάµβακος

Σηµειώνονται προπωλήσεις της νέας σοδειάς βάµβακος

A- A+
Η αγορά φάνηκε υπερπουληµένη στα τέλη της προηγούµενης εβδοµάδας και η ανοδική αντίδραση ήταν αρχικά απότοµη, πλησιάζοντας τα 68 σεντς ανά λίµπρα για τα προθεσµιακά συµβόλαια Ιουλίου.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σε αυτή την κίνηση βοήθησε και η ζήτηση στη φυσική αγορά, µια που πολλά κλωστήρια θεωρούν ως ευκαιρία να δεσµεύσουν τώρα ποσότητες για µελλοντικές παραδόσεις. Κατόπιν, η αγορά κυρίως για τεχνικούς λόγους δεν κράτησε την ανοδική της αντίδραση. Η τάση εξακολουθεί να είναι πτωτική και φυσικά οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία του εµπορικού πολέµου ΗΠΑ-Κίνας.

Σηµειώνονται κατά κύριο λόγο πωλήσεις νέας σοδειάς και λιγότερο φετινής. Σχετικά µε τις προπωλήσεις (ανοιχτά συµβόλαια) γίνονται πράξεις µέχρι τα 3,5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ‘19 για τα λευκά και µε καλά χαρακτηριστικά βαµβάκια. Αρκετοί εµπορικοί οίκοι, φοβούµενοι την υπερ-προσφορά βάµβακος που φαίνεται πως θα υπάρξει στη νέα σεζόν, περιµένουν να αγοράσουν λίγο χαµηλότερα, αλλά σε αυτά τα επίπεδα οι προσφορές δυσκολεύουν σηµαντικά. Το καλό είναι πως έχουµε ζήτηση, αλλά δυστυχώς όχι στη βάση (πριµ) που θα θέλαµε ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουµε πως το χρηµατιστήριο έχει καταγράψει µεγάλη βουτιά.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter