Σηµείωσε νέα υψηλά και διορθώνει λόγω ισχυρού δολαρίου
Σηµείωσε νέα υψηλά και διορθώνει λόγω ισχυρού δολαρίου

Σηµείωσε νέα υψηλά και διορθώνει λόγω ισχυρού δολαρίου

A- A+
Προς έκπληξη των αναλυτών η πρόσφατη αµερικανική έκθεση προσφοράς / ζήτησης βάµβακος µείωσε τη νέα παραγωγή στις ΗΠΑ, δηµιουργώντας στενότητα στα τελικά αποθέµατα.

Γιάννης Παπαδογιάννης


∆εν είναι λίγοι όσοι διαφωνούν µε την πρόβλεψη του αµερικανικού υπουργείου θεωρώντας πως σύντοµα θα υπάρξει αναθεώρηση προς τα πάνω. Παράλληλα η οψιµότητα στις ΗΠΑ και οι πληθωριστικές τάσεις σε όλα τα εµπορεύµατα ώθησε και το βαµβάκι σε νέα υψηλά, βρίσκοντας έντονη αντίσταση στα 96,50 σεντς ανά λίµπρα. Στις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουµε διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες οφείλονται κυρίως στην άνοδο του δολαρίου.

Νέες πωλήσεις σηµειώνονται µε το σταγονόµετρο, καθώς οι εκκοκκιστές διστάζουν να δεσµεύσουν νέες ποσότητες όσο βλέπουν το χρηµατιστήριο να δοκιµάζει υψηλότερα επίπεδα. Μην ξεχνάµε πως χρειαζόµαστε περίπου έναν µήνα ακόµα για τη συγκοµιδή. Όσο οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘21 βρίσκονταν στα 95 σεντς βγήκαν δουλειές γύρω από το 1 δολάριο σε ανοιχτά συµβόλαια προς εµπορικούς οίκους όσο και σε κλειστές τιµές για τουρκικά κλωστήρια. Θεωρητικά τα 100 σεντς ανά λίµπρα αποτελούν ένα ψυχολογικό όριο, πάνω από το οποίο οι κλώστες δυσκολεύονται να πληρώσουν. Φυσικά όλα αναιρούνται εφόσον το χρηµατιστήριο συνεχίσει την ανοδική πορεία.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter