Σπορές βάµβακος υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες
Σπορές βάµβακος υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες

Σπορές βάµβακος υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες

A- A+
Το περιεχόμενο του άρθρου δεν είναι διαθέσιμο στη γλώσσα που έχετε επιλέξει και ως εκ τούτου το εμφανίζουμε στην αυθεντική του εκδοχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Google Translate για να το μεταφράσετε.
Το βαµβάκι κινείται υποτονικά και δείχνει να αναµένει νέες ειδήσεις.

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις στο Τέξας καθησύχασαν την αγορά και επακόλουθα διόρθωσαν τις χρηµατιστηριακές τιµές. Στις τελευταίες συνεδριάσεις δεν υπάρχουν σηµαντικές µεταβολές, µε τους αναλυτές να εξακολουθούν να πιστεύουν περισσότερο στο σενάριο της ανόδου παρά της πτώσης. Φυσικά, πλέον µπαίνουµε στη φάση όπου οι καιρικές δυσκολίες θα έχουν τον πρώτο λόγο για τις τιµές στην αγορά. Η πορεία της πανδηµίας αν και δυσκολεύει σε σηµαντικές χώρες κατανάλωσης φαίνεται να εκτιµάται µια αποφόρτιση λόγω της πορείας των εµβολιασµών.

Οι σπορές πάνε πολύ καλά δεδοµένου ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές. Εντούτοις φαίνεται πως θα έχουµε µείωση εκτάσεων 5-10% ανάλογα περιοχής. Αναφορικά µε τα κλεισίµατα τιµών σύσπορου υπήρξε κινητικότητα όταν οι τιµές ήταν λίγο πάνω από τα 50 λεπτά το κιλό, ωστόσο µε την πρόσφατη διόρθωση του χρηµατιστηρίου οι παραγωγοί απέσυραν το ενδιαφέρον τους για νέα κλεισίµατα. Στο εκκοκκισµένο υπήρξαν κάποιες πωλήσεις φετινής σοδειάς (στοκ) στην Τουρκία µε άµεσες φορτώσεις, ενώ για τη νέα σοδειά οι εµπορικοί οίκοι δεν δείχνουν διάθεση να πληρώσουν τα 4 σεντς ανά λίµπρα πριµ για τις λευκές ποιότητες.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter